Dünya Şoke eden manzarayı böyle anlattı! Ya köpeği öldürecekti ya da bebeği ölecekti...

Şoke eden manzarayı böyle anlattı! Ya köpeği öldürecekti ya da bebeği ölecekti...

02.05.2022 - 06:58 | Son Güncellenme:

Yine her zamanki gibi birlikte yemeklerini yediler, bahçeye çıkıp yaklaşık dört aydır besledikleri pitbull cinsi köpekleriyle oyunlar oynadılar, salona gelip televizyon karşısında en sevdikleri programı kahkahalar eşliğinde izlediler. Saat 22.30 olduğunda ise zaman bir anda Morales'ler için adeta durdu, o dakikadan sonra onlar için hiçbir şey aynı olmadı.

Morales ailesi için sakin bir akşamdı. ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Pico Rivera şehrinde yaşayan Morales ailesi pazar gününü yine her zamanki gibi üç kuşak bir arada geçirmişti. Evde büyükanne Margaret Morales ile birlikte onun iki kızı, oğlu ve bir yaşındaki torunu vardı. Kimsenin işe gitmediği, herkesin evin içinde birlikte vakit geçirdiği pazar günleri onlar için değerliydi.

Haberin Devamı

Yine her zamanki gibi birlikte yemeklerini yediler, bahçeye çıkıp yaklaşık dört aydır besledikleri pitbull cinsi köpekleriyle oyunlar oynadılar, salona gelip televizyon karşısında en sevdikleri programı kahkahalar eşliğinde izlediler. Saat 22.30 olduğunda ise zaman bir anda Morales'ler için adeta durdu, o dakikadan sonra onlar için hiçbir şey aynı olmadı.

Şoke eden manzarayı böyle anlattı Ya köpeği öldürecekti ya da bebeği ölecekti...

KARŞILAŞTIĞI MANZARA KARŞISINDA ŞOKE OLDU

Büyükanne Margaret Morales'in kızı Jamie Morales ve bir yaşındaki torunu Ruby Cervantes mutfağa gitti. Mutfağın kapısı açıktı. Anne Jamie lavaboda bulaşıkları yıkarken kızı Ruby ise mutfak kapısından kendisine yaklaşan tehlikeyi anlamaya çalışıyordu. Çok geçmeden tüm evi inletecek bir çığlık attı. Anne Jamie, kızının neden çığlık attığını anlamak için kafasını çevirdiğinde karşılaştığı manzara karşısında şoke oldu.

Haberin Devamı

Aylardır bahçelerinde besledikleri iki pitbull cinsi köpekten biri henüz bir yaşındaki kızının üzerine atlamış ve kızına saldırmaya başlamıştı. O anda ne yapacağını bilemeyen anne Jamie Morales bir an önce karar vermeliydi. Ya besledikleri köpek kızını öldürecekti ya da o, köpeği öldürecekti. Anne Morales ikincisini yaptı.

'BENİM YERİMDE KİM OLSA AYNI ŞEYİ YAPARDI'

anne Jamie Morales önce köpeği çocuğun üzerinden almaya çalıştı. Başarısız olunca eline aldığı bıçakla gözünü kırpmadan köpeğe saldırdı. Bu esnada evi inleten korkunç sesleri duyan kız kardeşi ile annesi Margaret Morales de mutfağa koştu. Köpek sadece küçük Ruby'e değil onlara da saldırdı. Ölümcül darbe ise elindeki bıçakla anne Jamie'den geldi. Gözyaşlarını tutamayarak bir yandan elini ısıran köpeği öldüren anne Jamie, o anı şöyle anlattı:

"Ya kızım ölecekti ya da köpek. Kendimi çok kötü hissettim ama yapmam gerekeni yaptım. Köpeği öldürmeye mecburdum. Kim olsa böyle yapacağından eminim."

Şoke eden manzarayı böyle anlattı Ya köpeği öldürecekti ya da bebeği ölecekti...

'ONLARA DÖRT AYDIR BAKIYORDUK, SALDIRGAN DEĞİLLERDİ'

Olay yerine gelen görevliler Morales ailesini hastaneye götürdü. Ailenin her bir üyesi dehşet içindeydi. Başlarına gelen olaya inanamıyorlardı. Gözleri ise bir yaşındaki Ruby'ye kilitlenmişti. Küçük Ruby olay sırasında yüzünden ve kolundan ısırılmıştı. Durumu ağırdı. Hız kaybetmeden başka bir hastaneye sevk edildi. Ruby'nin annesi, teyzesi ve büyükannesinin yaraları ise daha hafifti. Anne Jamie'nin kolunda ve yüzünde yaraları vardı. Büyükanne Margaret Morales, başlarına gelen korkunç olayı muhabirlere şöyle anlattı:

Haberin Devamı

"Köpek torunumu bacağından yakaladı. Onu çekmeye çalıştığımda elimi ısırdı. Aslında çok iyi köpeklerdi. Onlara dört aydır bakıyorduk. Hiç böyle saldırgan davranışları yoktu. Başımıza böyle bir şeyin geleceğini asla tahmin edemezdik."

Yaşanan olaydan sonra açıklama yapan Pico Rivera Belediye Başkanı Monica Sanchez ise, "Bu sabah diğer birçok kişi gibi, bir ailenin pitbullarının bir yaşındaki çocuğa sebepsiz yere saldırdığı haberi karşısında dehşete düşüp endişelendim. Aileye en içten geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, çocuk ve ailenin yaralı üyelerine acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bir yaşındaki küçük Ruby şu anda hastanede. Küçük kızın bacağında, ayak bileğinde ve omzunda derin yaralar, kalçasında ise kırık olduğu açıklandı. Yoğun bakımda tedavisi gören talihsiz kızın hayati tehlikesi devam ediyor. Onu ısıran köpek olay yerinde ölürken, bahçedeki diğer pitbull cinsi köpeğin ise yetkililer tarafından uyutulacağı açıklandı. Yaşadığı şoku hâlâ atlatamayan ve "O anda kızımın öleceğini düşündüm" diyen anne Jamie ise kızının iyileşeceğini, onun çok güçlü olduğunu söyledi. 

Haberin Devamı

Şoke eden manzarayı böyle anlattı Ya köpeği öldürecekti ya da bebeği ölecekti...

TEK KURBAN KÜÇÜK RUBY DEĞİL

ABD'de yakın dönemde köpeklerin saldırısına uğrayan bir diğer talihsiz kurban da Kyleen Waltman. Köpeklerin saldırısına uğrayan 38 yaşındaki Waltman'ın başına gelenler tüylerinizi diken diken edecek cinsten.

ABD'nin doğusundaki Güney Karolina eyaletinde yaşayan Kyleen Waltman başına geleceklerden habersiz evine yürüyordu. Bir anda karşısına üç sokak köpeği çıktı. Ne yapacağını şaşıran Waltman önce kaçmaya çalıştı ama köpekler onu bırakmadı. Köpeklerin saldırısına uğrayan talihsiz kadının imdadına çevredekiler yetişti. Apar topar hastaneye kaldırılan Waltman'ın ciddi şekilde yaralandığı ortaya çıktı. Bağırsaklarını ve bacaklarından birini kaybetme ihtimali bulunan kadın her iki kolunu ise omuzlarına kadar kaybetti. Tedavisi hastanede devam eden kadın kendisini toparlamaya çalışsa da durumu pek de iyi değil. Çünkü iki kolunu kaybetmesine rağmen hâlâ acı içinde annesinden elini tutmasını istemeye devam ediyor.

Haberin Devamı

HASTANE MASRAFLARI 213 BİN DOLARI GEÇTİ

Kyleen Waltman'ın kız kardeşi Amy, "Onu böyle görmek çok üzücü. Birkaç ameliyat daha olması gerekiyor. Evet, daha iyi durumda ama zaman zaman kollarını kaybettiğini gerçekten anladığını düşünmüyoruz" dedi. Kız kardeşinin başına gelenleri sosyal medyadan paylaşan Amy Waltman, 213 bin doları (3 milyon 162 bin TL) bulan hastane masraflarının karşılanmasına yardımcı olunması adına bir bağış sayfası kurdu. Kyleen Waltman'a vahşice saldıran köpekler itlaf edilirken, köpeğin sahibi ise tehlikeli bir hayvana sahip olma suçundan suçlu bulundu ve tutuklandı ancak 15 bin dolarlık kefalet ile serbest bırakıldı.

Mahkeme süreceğinin devam edeceğini söyleyen şanssız kadının kız kardeşi Amy Waltman "Kız kardeşim bir an önce eve gitmek istiyor. Hastaneye ziyarete gelmeyin, çünkü kardeşim çok daha fazla üzülüyor. Onu böyle bizi çok üzüyor" dedi.