Dünya Yüzde 67'si gizlice yapıyor! Erkekler boydan, kadınlar yaştan dertli

Yüzde 67'si gizlice yapıyor! Erkekler boydan, kadınlar yaştan dertli

02.05.2022 - 06:58 | Son Güncellenme:

Flört etmek gündeme geldiğinde dürüst davranmak şüphesiz çok önemli. Ancak çoğu kişi yüz yüze tanışmadıkları insanlara bile kendilerini anlatırken 'pembe yalanlar’ söylediğini itiraf ediyor. Yapılan araştırmalar erkeklerin kadınlara göre daha fazla yalan söylediğini ortaya koydu, özellikle de söz konusu boy uzunluğuysa.

Yalan söylemek hiçbir ilişki biçiminde kabul edilmeyen, yanlış bir davranış. Ancak söz konusu kendimizi bir başkasına tanıtıp anlatmaksa bu yola sık sık başvurduğumuz ortaya çıktı. Dünyanın dört bir yanında kullanılan ünlü flört uygulamaların yaptığı kapsamlı araştırmalara göre, insanların yüzde 80’ini bu konuda yalan söylüyor! Yalan en sık başvurulan konular arasında özellikle boy, yaş ve kilo bilgileri yer alıyor. Yapılan araştırmalar erkeklerin boylarını yaklaşık 5 santimetre daha fazla söylediklerini de gösterdi. Maddi durum, meslek hatta hobiler hakkında da yalan söylemek oldukça yaygın. Sanal dünyada ise en çok farklı birinin fotoğrafıyla üyelik oluşturma başvurulan yalanlar arasında başı çekiyor.

Haberin Devamı

YÜZDE 67'Sİ BUNU YAPIYOR!

Ortaya konan istatistiklerde en dikkat çeken sonuçlardan biri de erkeklerin medeni durumuyla ilgili. Araştırmalar flört sitelerinde yalan söyleme olasılığı en yüksek olan kişilerin evli erkekler olduğunu gözler önüne serdi. Yapılan anketlere göre erkeklerin yüzde 67'si bu konuda yalan söylüyor! Erkekler profillerinde her şeyden çok gelir veya meslek hakkında yalan söylemenin kabul edilebilir olduğunu düşünüyor. Yalan söylemelerinin nedenini ise, "Bunun kadınlar için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz" şeklinde ifade ediyorlar.

İşte erkeklerin en çok yalan söylediği diğer konular: Seni bir daha asla aldatmayacağım, o sadece bir arkadaşım, sana asla yalan söylemem, telefonum yanımda değildi, telefonumun çaldığını duymadım, sen aradığında uyuyordum, evet dinliyorum, harika görünüyorsun, üzgünüm.

Yüzde 67si gizlice yapıyor Erkekler boydan, kadınlar yaştan dertli

SOSYAL MEDYAYI KARIŞTIRAN VİDEO

Sosyal medyada geçtiğimiz günlerde kendisine boy konusunda yalan söylendiğini bir videoyla duyuran kadın da tartışma yarattı. Öyle ki boyları konusunda yalan söyleyen erkekleri ifşa etme planı sebebiyle kısa boylu erkeklere karşı önyargılı olmakla bile suçlandı. Kimileri "Senin boyun da kısa, flört ettiğin kişinin bu kadar uzun olmasının ne faydası var ki?" derken kimileri de sorunun erkeklerin boylarının kısa olmasında değil, bunun hakkında yalan söylenmesinden kaynaklandığını savundu. Geçmiş yıllarda da olay yaratan konu sebebiyle kısa erkeklere karşı övgü kampanyası başlatılmıştı. Olay o derece büyüdü ki boyu 1.72'den kısa erkeklerle flört etmeyi vaat eden bir uygulama bile hayata geçirildi. Ünlü ve kısa erkeklerden örnekler verilerek, kadınların artık kısa erkeklerden hoşlandıkları da iddia edildi.

Haberin Devamı

KADINLARIN TAKINTISI YAŞ VE KİLO

Kadınların da benzer yalanları söylediğini gösteren araştırmalar, özellikle yaş konusuna dikkat çekiyor. Kadınların en sık söylediği yalan ise yaşlarını 5 yaş daha küçük söylemek. Bir diğer yalan konusu da elbette kilo. Kadınlar kilolarını yaklaşık 4 kilo daha az söylerken, erkeklerde bu sadece 1 kiloyla sınırlı kalıyor. 

Yüzde 67si gizlice yapıyor Erkekler boydan, kadınlar yaştan dertli

EĞLENMEK İÇİN SÖYLEYEN BİLE VAR

Ankete katılanların yüzde 35'i ise flört ederken eğlenmek için yalan söylediğini belirtiyor. Hatta bazı yönlerini gizlemenin, tamamen başka biriymiş gibi davranmanın zararsız bir oyun olduğunu düşünüyorlar. Yalan söyledikleri kişilerle hiç yüz yüze görüşmediklerinden, yaptıklarının sorumluluğunu almak zorunda kalmayacaklarını da dile getiriyorlar.

Uzmanlar zararsız olarak kabul edilmesinden dolayı pek çok kişi yalan söylemenin 'kabul edilebilir' olduğunu düşünüyor. Bu da hem arkadaşlık sitelerinde hem de normal hayatta yeni tanıştığımız insanlara karşı yalan söylemeyi yaygın hale getiriyor.