Galatasaray Galatasaray-Sivasspor maçının ardından büyük tepki: Sana ne be kardeşim!

Galatasaray-Sivasspor maçının ardından büyük tepki: Sana ne be kardeşim!

02.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 35. haftasında Galatasaray, Nef Stadı'nda Demir Grup Sivasspor'u konuk etti. Konuk takım gergin geçen ve gol düellosuna sahne olan karşılaşmadan 3-2 galip ayrılmayı başardı. Spor yazarları zorlu müsabakayı değerlendirdi.

Galatasaray-Sivasspor maçının ardından büyük tepki: Sana ne be kardeşim

Süper Lig'de Galatasaray evinde Sivasspor ile karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli ve gollü geçen mücadeleyi Sivasspor 3-2 kazandı. Nef Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı da toplam 28 bin 197 taraftarlar izledi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

TORRENT-ALBAYRAK TARTIŞTI

Zorlu müsabakanın ilk 45 dakikası bir hayli gergin geçti. Maçın henüz başında Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent ile Sivasspor Yardımcı Antrenörü Bülent Albayrak tartıştı. İki kulübe bir anda hareketlenirken gerilimi, Rıza Çalımbay önledi.

YÖNETİM VE OYUNCULARA PROTESTO
Sarı-kırmızılı taraftarlar, karşılaşmada yönetim aleyhine tezahüratlarda bulundu. "Yönetim istifa" tezahüratlarında bulunan taraftarlar, teknik direktör Domenec Torrent ve oyunculara da karşılaşmada ıslıklarla tepki gösterdi.

Müsabakanın ardından sarı-kırmızılı takımın futbolu ve hakem Kadir Sağlam'ın performansı eleştirildi. İşte spor yazarlarının maçla ilgili görüşleri...

Haberin Devamı

BU NASIL REJİ BÖYLE - ŞANSAL BÜYÜKA (MİLLİYET)

"İnsanın kendi kurduğu, yönettiği, uzun yıllar çalışıp yöneticilik yaptığı bir kanal ve bu kanalın bir çalışanı için yazı yazmak, eleştirmek gerçekten çok sıkıntılı ve sevimsiz bir durum...

Ama yazmazsak olmaz; ilk yarıda Sacha Boey ile Faysal Fajr birbirine girdiler, düştüler, kalktılar, ayakta dalaşma devam ederken Sacha Boey rakibine kafa attı. En azından biz öyle gördük, çünkü maçı çeken yönetmen bu kritik pozisyonun tekrarını ekrana getirmeye ihtiyaç duymadı.

Galatasaray-Sivasspor maçının ardından büyük tepki: Sana ne be kardeşim

'SANA NE BE KARDEŞİM'

Sarı olur, kırmızı olur, sana ne be kardeşim... “Bamyadan mermi” pozisyonların elli defa tekrarını ekrana getiriyorsunuz, abuk-sabuk tekrarlar yüzünden maçın akışını kesiyorsunuz da, bu çok kritik pozisyonun bir defa olsun tekrarını niye ekrana getirmezsin?

Galatasaray-Sivasspor maçının ardından büyük tepki: Sana ne be kardeşim

'KADİR SAĞLAM'DAN HAKEM OLMAZ'

Kusura bakma, istersen elli sene maç çek, senden yönetmen olmaz. Soyadı Sağlam olmasına rağmen, sağlam duramayan, eyyam yapan ve Sacha Boey’e kırmızı kart çekemeyen Kadir Sağlam’dan da hakem olmaz. Sivas‘ı anlamadım. Galatasaray golünde dakikalarca faul var diye itiraz ettiler. Faul var mı? Tartışılır, hatta çoğu hakem oynatır. Hadi faul diyelim... Kardeşim o faulün üstüne kaç pozisyon geçti, Galatasaray sayısız pas yaptı... Düşünün Ankara’da faul oldu, Sivas kalesinde gol oldu. O top Ankara‘dan Sivas‘a gelene kadar neredeydin, o kadar pası Galatasaray’a niye yaptırdın, önce ona bak...

Haberin Devamı

Galatasaray-Sivasspor maçının ardından büyük tepki: Sana ne be kardeşim

'BABEL BİR METREDEN TOPU DIŞARI VURMASA...'

Galatasaray golü attı, sonrasında dükkanı kapattı. Buna rağmen Babel, bir metreden kafayla topu dışarı vurmasa fark ikiye çıkardı ve maç kopardı. Galatasaray bunu beceremedi. Sivas oyuna ve Galatasaray’a hükmetmeye başladı, maçı tek kaleye çevirdi ve ilk yarının son dakikalarında beraberliği yakaladı.

Sivas‘ın beraberlik golünde, Yatabare‘nin önünde olmasına rağmen zamanlama hatası yapan ve yüksek topu ıskalayan Semih‘i, çok az maç oynadığı için hoşgörü ile karşılayalım. Ancak Yatabare‘nin rakibinin hemen arkasında olmasına rağmen, kaleci Muslera‘nın tersine vurarak attığı gole çok kuvvetli bir alkış çekerek ilk yarıyı bitirelim.

Haberin Devamı

'İKİNCİ GOL TAM BİR KADERSİZ İŞİ'

Hani derler ya, “Kadersizin işi muhallebi yerken kırılır dişi” diye... Galatasaray‘ın ikinci yarının hemen başında yediği ikinci gol tam bir “kadersiz” işiydi. Ulvestad gol vuruşunu yaparken, bir metre önünde üç Galatasaraylı oyuncu adeta “etten duvar” örmüştü. Top o duvardan geçecek deliği buldu ve gol oldu. “Topun canı var” derler ya, hakikaten doğru... İstedi mi, iğne deliğinden geçiyor.

Galatasaray‘ın penaltı golü öncesinde Halil Dervişoğlu pozisyonu yoktan var etti. Ama gole sevinci çok az sürdü. Sivas yeniden öne geçerken, Ahmet Oğuz‘un vuruşu ne kadar güzelse, kalede çevre kontrolünü kaybeden Muslera o kadar hatalıydı. Top falso aldı falan hikaye... Tam bir Muslera hatası...

Galatasaray-Sivasspor maçının ardından büyük tepki: Sana ne be kardeşim

'ÇALIMBAY'I TAKDİR ETTİM'

Rıza Çalımbay’ı takdir ettim. Maçı kazandığı için değil... Penaltıyı yapan, sarı kartı gören, sonraki dakikalarda riskli hamlelerine devam eden Appindangoye‘yi çıkartıp Goutan‘ı oyuna aldığı için... Rıza Hoca bu hamle ile olası bir eksik kalmanın önüne geçti. Ayrıca Sivasspor çok hak ettiği bir maçı kazandı.
Galatasaraylı futbolculara kızamıyorum. Başkanını bulamayan, mahkeme kapısından kurtulamayan, neredeyse karakola düşecek olan bir anlayışın sahadaki temsilcileri de ancak bu kadar olur... Hani “hoca-cemaat” örneği gibi..."

MEHMET DEMİRKOL: ÇEKİLEN SIKINTILARIN ÖZETİ / FANATİK

Ahmet’in golüyle başlamak lazım. Muslera gibi bir ‘Dev’e böyle bir gol attığınız zaman bu hayatınızın en önemli başarılarından biri olur. Van Bronckhorst’un, 2010 Dünya Kupası’nda, Nando’ya attığı golden bile şaşalı diyebilirim. Peki Ahmet Oğuz orta mı yaptı, şut mu çekti? Gecenin Sivas adına kahramanının da bunu bildiğini sanmıyorum. Topun canı var derler ya hani, bazen ayağın da beyni olur. Bacağınızı orta için sallarsınız, bir salise içinde emir şut olarak gider. Sanki bu da öyle bir andı. Ama gerçekten tarihi bir andı. Galatasaray, oyununu artık geç de olsa oturtmuş Sivas karşısında en komple oyunlarından birini oynadı. Gomis’in de sıklıkla savunmaya geldiği birbirine yakın kompakt bir takımdılar. Gerçekten çaba ve pozisyon sadakati mümkün olan en üst seviyedeydi. İlk golün de çok güzel çizildiği konusunda hiçbir şüphe yok. Gerçek bir hücum şablonu. Ancak iki sorun da can yaktı. Öncelikle Omar ve Marcao’nun yerini doldurabildiklerini söylemek mümkün değil.

Boey özellikle çıkışlarında kaptırılan toplara dönüşlerde sıklıkla yerini kaybedince zaten sorunlu olan orta saha ve Marcao’suz stoper tandemi büyük zorluk yaşadı. Semih’in de bütün iyi niyetli çalışmasına rağmen. İlk golde vurduğu kafa affedilir gibi değil. Ve tabi eldeki merkez orta saha ekibi özellikle hücumdayken savunma pozisyonu almakta Pulgar’ın dahline rağmen sorun yaşadı. Evet Halil’in oyuna girişi penaltıda yaptığı işte de görüldüğü üzere katkı sağladı da yine hücumdan savunmaya geçişte sorun çözülmedi. Bu sezon başından bu yana çekilen sıkıntıların bir özeti aslında.

MATİN KARABAŞ: BU OYUNLA SKOR İYİ / FANATİK
Son iki lig maçını kazanan Galatasaray, son haftalarda düşüş yaşayan Sivasspor’u konuk etti. Marcao’nun yokluğunda savunmada Semih’e forma veren Torrent, Pulgar’ı bir kez daha ilk onbirde görevlendirdi.

ZOR ATIP KOLAY YEDİLER
Karşılaşma düşük tempoda başlarken, Sivasspor ilk bölümde önde baskı ile rakibini kendi yarı alanında tutmak istedi. Galatasaray ise hazırlık paslarıyla Kırmızı-Beyazlılar’ı daha fazla üzerine çekti ve savunmada açıklar aradı. 10. dakikada Galatasaray ilk kez organize geldi. Kerem soldan içeri giren Emre’ye oynadı. Emre, bekletmeden altı pastaki Gomis’i gördü ve yıldız oyuncu takımını öne geçirdi: 1-0. Galatasaray golden sonra ön bölgeye daha fazla çıktı. Geriden oyun kurma konusunda başarılı olan Sarı-Kırmızılılar’da Nelsson görevini başarılı bir şekilde yerine getirdi. 44’te ise Uğur’un ortasına Yatabare kafayı vurdu ve skora denge geldi: 1-1. Bu gol ilk yarının da skorunu belirledi.

TRAJİKOMİK GOLLER
Sivasspor ikinci yarıya golle başladı. Konuk takımdan Ulvestad 49’da takımını 2-1 öne geçirdi. Galatasaray savunması ilk golde olduğu gibi bu golde de gol yemek için tüm şartları zorladı! 58’de Kerem ceza sahasında yerde kalınca, hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Gomis kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: 2-2. 64’te ise Ahmet uzak mesafeden vurdu, Muslera’nın da büyük hatası sonrası Sivasspor üçüncü golünü buldu: 2-3. Galatasaray bu golden sonra oyundan tamamen koptu.

Maç boyunca son derece rahat goller bulan Sivasspor ise bir antrenman maçından çok daha rahattı. Konuk takım ikinci yarıda çok daha iyi bir futbolla skoru elde ederek, sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrıldı. Galatasaray ise son yılların en kötü futbolunu oynadı.

Yazarlar