DünyaSavaş ortasında kabine değişimi

Savaş ortasında kabine değişimi

05.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Rusya ile savaşın yeniden şiddetlendiği bir dönemde Ukrayna’da iki başbakan yardımcısı ve aralarında Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba’nın da bulunduğu 4 bakan istifa etti.

Savaş ortasında kabine değişimi

Ukrayna Meclis Başkanı Ruslan Stefançuk, Stefançuk, Kuleba’nın istifasının bir sonraki genel kurul oturumlarında milletvekilleriyle görüşüleceğini bildirdi. Parlamento başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı İrina Vereşçuk ile Avrupa ve Avrupa-Atlantik Entegrasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Olha Stefanişina’nın da istifa dilekçelerini sunduğunu açıkladı. 

Haberin Devamı

2020’de göreve gelen Kuleba, Rusya-Ukrayna Savaşı sırasında uluslararası destek konusunda başarılı görüşmeler yürüttü. Kuleba’nın Brüksel’e büyükelçi atanabileceği ifade ediliyor. Ukrayna’da Stratejik Endüstriler, Adalet ve Çevre bakanları da istifa etmişti.

Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, kabinede değişiklik istediğini, “Sonbahar, Ukrayna için son derece önemli olacak. Ve devlet kurumlarımız, Ukrayna’nın, hepimizin ihtiyaç duyduğu tüm sonuçları elde etmesini sağlayacak şekilde düzenlenmelidir” sözleriyle ima etmişti. 

Rusya Lviv’i vurdu: 7 ölü

Rusya, Ukrayna’nın batısında, Polonya sınırına yakın Lviv kentine saldırı düzenledi. Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovy, saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Rusya’nın İHA ve hipersonik füzelerle gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybedenler arasında 1 bebek, 9 ve 14 yaşlarında iki kız çocuğunun da bulunduğu açıklandı. Rusya’nın Salı günü Poltava kentinde düzenlediği füze saldırısında ise 51 kişi hayatını kaybetmişti.