DünyaŞanşan Tayfunu Japonya'da can aldı

Şanşan Tayfunu Japonya'da can aldı

29.08.2024 - 12:49 | Son Güncellenme:

Pasifik Okyanusu'ndan ülkenin güney kıyılarına ulaşan tayfun neden olduğu toprak kayması üç kişiyi öldürdü. Uçuşların ve tren seferlerinin iptal edildiği Aiçi'de ise onlarca yaralı var.

Şanşan Tayfunu Japonyada can aldı

Japonya'da etkili olan Şanşan Tayfunu, şiddetli yağışlar ve toprak kaymalarına yol açtı. Kyodo News'ün haberine göre, Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) yetkilileri, Şanşan Tayfunu'nun ülkenin güneyinde etkili olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Yetkililer, şiddetli yağış ve rüzgarın etkili olduğu Kagoşima, Kumamoto ve Miyazaki eyaletlerinde ilk belirlemelere göre 40 kişinin yaralandığını bildirdi.

Tayfun nedeniyle Aiçi eyaletinde meydana gelen toprak kaymasında ise 3 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklayan yetkililer, bölge sakinlerini olası doğal afetler için dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yetkililer, bazı bölgelerde tren seferleri ve uçuşların iptal edildiğini, bazı konutlarda elektrik kesintisinin yaşandığını ifade etti.

JMA, dün Şanşan Tayfunu nedeniyle Kagoşima bölgesi için acil durum uyarısı yayınlamış, tayfunun saatteki hızının 250 kilometreye ulaşmasının tahmin edildiğini duyurmuştu.