DünyaPutin’den nükleer uyarı

Putin’den nükleer uyarı

27.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi üyeleri ile nükleer caydırıcılık konusu üzerine toplantı yaptı. Putin, toplantı sonrası, Moskova’nın nükleer silah kullanımı için belirlediği doktrinde yaptıkları güncellemeyi kamuoyuyla paylaştı.

Putin’den nükleer uyarı

Buna göre Moskova, nükleer güce sahip olmayan bir ülkenin, nükleer güce sahip bir ülke desteğiyle Rusya’ya saldırması durumunda bunu “ortak saldırı” olarak değerlendirecek. Putin, batılı ülkeleri uyararak, kendilerine yönelik hava ve uzay saldırısına karşı nükleer silah kullanabileceklerini söylemiş oldu. Putin, Rus topraklarına yönelik ve ülkenin egemenliği için “kritik tehdit” olarak yorumlanacak yoğun füze atışı, savaş uçağı ve İHA saldırısı tespit edildiği halde, bunun nükleer silah kullanımı ihtimalini doğurabileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Açıklamaya Ukrayna’dan ilk tepki, Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in özel kalemi Andriy Yermak’tan geldi. Yermak, Rusya’nın “dünyanın gözünü korkutmak için nükleer şantaj yapmaktan başka elinden bir şey gelmediğini” söyledi.

Ukrayna’ya tam destek sürecek

Beyaz Saray, Başkan Joe Biden ile Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy arasında New York’ta BM Genel Kurul toplantıları kapsamında gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. Buna göre Biden, Zelenskiy ile görüşmesinde ABD’nin Ukrayna’ya olan güçlü desteğinin aynen süreceği mesajını verdi ve Ukrayna’ya açıklanacak yeni bir yardım paketini dile getirdi. Nitekim Pentagon, Ukrayna’ya 375 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım gönderileceğini bildirdi.