DünyaTelegram'ın sahibinin parası çok ama evi yok!

Telegram'ın sahibinin parası çok ama evi yok!

01.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fransa’da dört gün gözaltında tutulan ve tutuksuz yargılanacak olan Telegram’ın sahibi Pavel Durov’un 15.5 milyar dolarlık (528 milyar TL) serveti var ancak başını sokacak bir yatı, katı bile yok!

Telegramın sahibinin parası çok ama evi yok

Bir milyara yakın kişinin kullandığı mesajlaşma uygulaması Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Rus asıllı Pavel Durov, vatandaşı olduğu Fransa’da geçen cumartesi Azerbaycan dönüşünde gözaltına alındı. Telegram’ın çocuk istismarı, uyuşturucu, kara para aklama, dolandırıcılık gibi organize suçlar için kullanılmasını engellememekle ve resmi makamlara bilgi vermemekle suçlanan Durov, 4 gün gözaltında tutuldu. Sonra 5 milyon euro (188.2 milyon TL) kefaletle ve karakola imza atması şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı. 15.5 milyar dolar (528.1 milyar TL) serveti olduğu bildirilen Durov, farklı yaşam tarzıyla da gündeme geldi.

Haberin Devamı

‘JET İSTEMEM’

Durov, zenginliğine rağmen bir “evsiz” gibi yaşıyor. Rusya ve Fransa’nın yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri’nin de vatandaşı olan, Dubai’de ikamet eden Durov bir röportajında evi, arazisi, yatları ve jetleri olmadığını açıkladı.

Büyük kişisel mal varlığı olmadığını söyleyen Durov, “Lüks yaşamı sevmem, benim önceliğim özgürlük” demişti. Buz banyosu yapmamayı, alkol ve kahve içmemeyi “erdem” sayan milyarder, Fransa’da suçlu bulunursa 10 yıla kadar hapis ve 500 bin euro (18.8 milyon TL) para cezası alabilir!

ÇOCUKLUĞUNDA BİLE BİLGİSAYAR MERAKLISIYDI

Rusya’da 1984’te doğan, çocukluğundan itibaren bilgisayar meraklısı olan Durov, 21 yaşında “Rusya’nın Facebook’u” denilen VK’yı kurdu. 2013’te kardeşi Nikolai ile Telegram’ı kurarken Ukraynalı protestocularla ilgili verileri Rusya’ya vermediği için 2014’te yurt dışına taşınmak zorunda kaldı. Şimdiyse Fransa’nın yönelttiği suçlamalarla karşı karşıya olan Durov’a göre Telegram, özgür ifadenin cenneti. Yargılama sonunda hapis cezası alırsa da reklamını “ifade özgürlüğü kahramanı” diye yapabilir.

Haberin Devamı

Telegramın sahibinin parası çok ama evi yok

ÖZEL HAYATI PEK KARIŞIK

39 yaşındaki Pavel Durov’un bekar olduğu düşünülüyor ama sperm bağışçısı olduktan sonra Telegram’da yaptığı paylaşımda, dünya çapında 100’den fazla çocuğun babası olduğunu iddia etti. Şu anda Barselona’da yaşayan eski sevgilisi Daria Bondarenko’dan bir kızı ve bir oğlu olduğu biliniyor. İsviçre’de yaşayan Irina Bolgar adlı 44 yaşındaki kadın da 2013, 2016 ve 2017’de doğan kızıyla iki oğlunun babalarının Durov olduğunu iddia ederek, “Çocuklarımı doğal yollarla hamile kalıp doğurdum” dedi. Öte yandan kendisini yakışıklı bulan milyarder, geliştirdiği vücudunu Instagram’da sergilemekten de hoşlanıyor.