Dünya Ortalığı kasıp kavuran 'ananas': 400 dolar değerinde!

Ortalığı kasıp kavuran 'ananas': 400 dolar değerinde!

02.06.2024 - 16:59 | Son Güncellenme:

ABD'li şirketin üretip piyasaya sunduğu ananaslar gördüğü yoğun ilgi karşısında yok satıyor. Daha ilginç olan ise, Popüler meyveler 400 dolar değerinde...

Ortalığı kasıp kavuran ananas: 400 dolar değerinde

Bir şirketin üretip 'Rubyglow' (Yakut parıltısı) ismini verdiği ananaslar ABD'de satışa sunulduğunda 400 dolara (yaklaşık 12.902 Türk Lirası) yaklaşan fiyatıyla birçok kişiyi şaşkına çevirdi. Daha ötesi, meyveler yok satıyor...

Haberin Devamı

'GURURLUYUZ'

Melezleme yöntemiyle sıradışı rengini alan meyve, onu satan şirket için adeta bir prestij göstergesi haline geldi. Güney Kaliforniya'daki lüks manav Melissa's Produce, "Bu sıradışı meyveyi yalnızca biz sattığımız için gururluyuz" diyor.

Son yıllarda üretilen lüks meyveler yeni bir pazarı büyütüyor. Elma, mandalina ve çilek gibi meyveler melezlenerek herkesin alamayacağı fiyatlarla satılıyor. Firmanın halkla ilişkiler müdürü Robert Schueller ise, ellerindeki ananasların çoğunu Kaliforniya ve Las Vegas'daki lüks restoranlara sattıklarını kaydetti. 

Sosyal medyada popüler olan şeflerden Bo Corley, Rubyglowları çok güzel bulduğunu söylerken o parayı hak etmediklerini de ekliyor. Ünlü şef şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Çok fazla ananas yiyince ağızda oluşan acılık bunda yok."

'400 DOLARLA LÜKS BİR RESTORANDA YEMEK YENİLEBİLİR'

Yaklaşık 15 yıldır geliştirilen ananaslar, Kosta Rika'da yetiştiriliyor. Firma, bir meyvenin büyümesinin yaklaşık iki yıl sürdüğünü söylüyor. Bu yıl yalnızca birkaç bin adet Rubyglow ananasının piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Şirket 2020 yılında ise, 'Pinkglow' (pembe parıltı) ananaslarını satışa sunmuştu. 50 dolara piyasaya sürülen meyveler, artık sekiz ila 29 dolara satın alınabiliyor. Şef Corley'den yorum talep eden CNN International ise, 400 dolarla çok lüks bir restoranda yemek yenebileceğini hatırlatıyor.