Dünya Online oyunda 'gözü döndü' çekiçle saldırdı! Apar topar uçağa atladı: Ne düşünüyordu bu adam?

Online oyunda 'gözü döndü' çekiçle saldırdı! Apar topar uçağa atladı: Ne düşünüyordu bu adam?

26.06.2024 - 15:54 | Son Güncellenme:

Online oyunda rakibine sinirlenen adamın adeta gözü döndü. Gece vakti apar topar uçağa atlayan şahıs, rakibine çekiçle saldırmak üzere harekete geçti.

Online oyunda gözü döndü çekiçle saldırdı Apar topar uçağa atladı: Ne düşünüyordu bu adam

ABD'li yetkililere göre, New Jersey'li bir adam, online video oyununa kendini öylesine kaptırdı ki, sinirlenerek rakibini çekiçle dövmek için gece yarısı Florida'ya uçtu.

Haberin Devamı

'NE DÜŞÜNÜYORDU BU ADAM?'

Yetkililer, 20 yaşındaki Edward Kang'ın Newark Liberty Uluslararası Havaalanı'nda bir gece uçuşuna atladığını, Florida'ya inerek bir otel odası rezervasyonu yaptırdığını, ardından da kurbanın evine çekiçle gittiğini kaydetti.
Şerif Bill Leeper, düzenlenen basın toplantısında, "Bu çok tuhaf" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazı şeyler size 'hımm' dedirtiyor. Bazı şeyleri telafi edemezsiniz. Bazı şeyler ise size, 'Ne düşünüyordu bu adam?' dedirtiyor. Bu dava bunların hepsini söylemenize sebep oluyor."

GECE VAKTİ UÇAĞA ATLADI

Online oyunda gözü döndü çekiçle saldırdı Apar topar uçağa atladı: Ne düşünüyordu bu adam

Şerif, Kang'ın çok oyunculu ArcheAge oyunu sırasında kurbana 'sinirlendiğini' ve annesine bir arkadaşını ziyaret edeceğini söyleyip evden çıkacak kadar gözünün döndüğünü aktardı.

ÜVEY BABA YARDIM ÇIĞLIKLARIYLA UYANDI

Kang, gece saatlerinde Florida'da bir otele yerleşti ve ertesi gün bir çekiç ve el feneri satın aldı. Sabah erken saatlerde siyahlar giymiş, maske ve eldiven takmış bir halde kurbanın evine gizlice girdi ve ona çekiçle saldırdı. Kurbanın üvey babası yardım çığlıklarıyla uyandı. Neler olduğunu görmeye gittiğinde, üvey oğlunu elinde çekiç bulunan saldırganla yerde mücadele ederken buldu. İkili, polisler olay yerine ulaşana kadar Kang'ı zapt etmeyi başardı.

Haberin Devamı

Kurban başından ciddi ancak hayati tehlike oluşturmayan yaralar aldı, Kang ise cinayete teşebbüs ve hırsızlık suçlamalarıyla Nassau İlçe Hapishanesi'nde tutuluyor. Şerif ayrıca, Kang'ın polisle işbirliği yapmadığını da ekledi.

'TEKRAR OYUN OYNAMANIZ UZUN ZAMAN ALACAK'

Leeper'a göre, şüpheliye bunu neden yaptığı sorulduğunda, 'mağdurun internette kötü bir insan olduğu' savunmasını yaptı. Ayrıca, yetkililere zorla girme ve saldırı suçlarından ne kadar hapis cezası alacağını sordu. Polis ise bu soruya şöyle cevap verdi:

"Size şunu söyleyebilirim, tekrar video oyunları oynamanız çok uzun zaman alacak."