Dünya‘Münazara için artık çok geç’

‘Münazara için artık çok geç’

23.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

ABD’de Kasım’da yapılacak seçimlerde Demokratların adayı olan Kamala Harris’in, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile 23 Ekim’de canlı yayında münazara yapmasına yönelik CNN’den gelen teklifi kabul ettiği açıklandı.

‘Münazara için artık çok geç’

İki aday ilk kez 10 Eylül’de karşı karşıya gelirken, Trump ise söz konusu teklifi reddetti. 

Haberin Devamı

Harris’in münazara çağrısına seçim mitingi düzenlediği Kuzey Carolina’dan yanıt veren Trump, “Başka bir tartışma programıyla ilgili sorun şu ki artık bunun için çok geç, (erken) oy verme işlemleri şimdiden başladı” dedi.

Diğer yandan, Trump, Kuzey Carolina’daki mitinginde sahneye kurşun geçirmez paravan arkasında küçük torunları Carolina ve Luke’u çıkardı. 5 yaşındaki Carolina’nın mikrofona Trump’ın sloganını “Amerikan’ı tekrar harika yap” olarak söyleyerek “Amerika” ile “Amerikan” kelimelerini karıştırması kalabalık tarafından sevimli bulundu. Luke ise “’Büyükbabaya oy verin” dedi.

‘Kamala siyahi değil!’

Öte yandan Michael Jackson’ın kendisi gibi şarkıcı olan kardeşi Janet Jackson, Kamala Harris’in siyahi olmadığını  iddia etti. Jackson,  “Guardian” gazetesine verdiği röportajda,  Harris seçilirse ABD’nin ilk kadın siyahi başkanına sahip olmasıyla ilgili hisleri sorulduğunda, “Siyahi değil. Hintli olduğunu duydum.. Babası beyaz. Bana söylenen bu. Yani, birkaç gündür haber izlemiyorum. Bana babasının beyaz olduğunu keşfettiklerini söylediler” dedi. Harris’in babasının Jamaikalı annesinin ise Hint olduğu biliniyor.