DünyaSavaş alarmı verildi! İran-İsrail-Lübnan hattında sıcak gelişmeler...

Savaş alarmı verildi! İran-İsrail-Lübnan hattında sıcak gelişmeler...

08.08.2024 - 15:34 | Son Güncellenme:

İsrail-Hamas arasında başlayan savaşın ateşi günden güne Orta Doğu'yu sararken, Amerikan medyası İsrail'e beklenen saldırıyı başlatabilecek vekil gücü yazdı. Buna göre, misilleme bir işaret dahi olmadan gelebilir. İran-İsrail-Lübnan hattında sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ni işgal ettiği savaşta 307'inci gün, İran ve bölgesel müttefikleriyle tüm Orta Doğu'ya yayılacak bir savaş korkusu tırmanıyor. Bölgedeki bütün gelişmeleri canlı blog sayfasına taşıyoruz.

SİSİ, MACRON'LA GAZZE'DE ATEŞKES ÇABALARINI GÖRÜŞTÜ

 

Mısır Cumhurbaşkanı Abdufettah es-Sisi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Gazze Şeridi'nde ateşkes çabalarını ele aldı.

MÜZAKERE ÇAĞRISI

ABD, Mısır ve Katar, Gazze Şeridi'nde ateşkesin sağlanması ve esir değişimi için 15 Ağustos'ta Kahire veya Doha'da müzakereleri yeniden başlatma çağrısı yaptı.

LÜBNAN'A DÜZENLENEN HAVA SALDIRISINDA 5 KİŞİ YARALANDI

Lübnan resmi ajansı NNA'nın geçtiği habere göre, İsrail güçlerine ait insansız hava araçları Sur kentine bağlı Hanuviye beldesinde bulunan bir eve saldırı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı da saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada 5 kişinin hafif bir şekilde yaralandığı, tedavi için çevredeki hastanelere kaldırıldıkları ifade edildi.

Ayrıca, saldırı sonucu beldedeki altyapı ve çevredeki evlerde hasar meydana geldiği aktarıldı.

Haberin Devamı
İSRAİL'DEN SURİYE'YE HAVA SALDIRISI

Suriye yönetimine yakın sosyal medya hesapları, İsrail'e ait savaş uçaklarının Humus'taki Şuayerat Askeri havaalanına saldırı düzenlediğini iddia etti. Paylaşımlarda, "Saldırıda 1 çocuk öldü, 10 sivil yaralandı. Maddi hasar meydana geldi." ifadeleri kullanıldı.

İsrail makamlarından ise saldırıya ilişkin açıklama yapılmadı.

HAMAS'TAN İSRAİLLİ BAKAN'A TEPKİ

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, İsrailli aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in "2 milyon Gazzelinin açlıktan ölmesinin haklı olabileceğini ima eden" açıklamalarını, "soykırım politikasının fiilen benimsenmesi" olarak değerlendirdi.

İSRAİL GÜVENLİK KABİNESİ TOPLANDI

İsrail Güvenlik Kabinesinin başkent Tel Aviv'de Genelkurmay Başkanlığının "çukur" olarak da adlandırılan yer altı komuta odasında toplandığı bildirildi.

Yerel basında çıkan haberlerde, İran ve Hizbullah ile devam eden gerilimin gölgesinde Güvenlik Kabinesinin bir araya geldiği belirtildi. Toplantının olası bir acil durum tatbikatı yapmak amacıyla Genelkurmay Başkanlığındaki yer altı komuta odasında yapıldığı ifade edildi. Öte yandan İsrail televizyonu toplantının gündemine ilişkin dikkat çekici bir iddia ortaya attı.

Kanal 12 televizyonu, İsrail ordusunun Güvenlik Kabinesinden Hizbullah'a karşı önleyici bir saldırı düzenleme emri alma olasılığına hazırlandığını ileri sürdü. Kanal 13 televizyonu ise Tel Aviv'in elindeki son değerlendirmelerin Hizbullah'ın Fuad Şükür'ün öldürüldüğü saldırıya karşılık üst düzey bir İsrailli yetkiliyi hedef almaya çalışacağı yönünde olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı
HARRİS SİLAH AMBARGOSUNU DESTEKLEMİYOR

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in dış politika danışmanı Phil Gordon, Harris'in Gazze'deki sivillerin korunması için çalışmaya devam edeceğini ancak İsrail'e yönelik bir silah ambargosunu desteklemediğini açıkladı.

SALDIRI DEVAM EDİYOR

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi'ne düzenlediği saldırı sonucu bölgeden dumanlar yükseldi.