DünyaLa Dolce Vita ve A Man and a Woman'ın yıldızı Anouk Aimée 92 yaşında hayatını kaybetti

La Dolce Vita ve A Man and a Woman'ın yıldızı Anouk Aimée 92 yaşında hayatını kaybetti

18.06.2024 - 16:32 | Son Güncellenme:

Federico Fellini, Jacques Demy ve Claude Lelouch gibi yönetmenlerin klasik eserlerinde rol alan Fransız aktrist, (New Wave) Yeni Dalga'nın önemli yüzlerinden biriydi.

La Dolce Vita ve A Man and a Womanın yıldızı Anouk Aimée 92 yaşında hayatını kaybetti

La Dolce Vita, A Man and a Woman ve Lola gibi Avrupa Yeni Dalga klasiklerinin Fransız yıldızı Anouk Aimée 92 yaşında hayatını kaybetti. Kızı Manuela Papatakis haberi Salı günü sosyal medyadan duyurdu.
Papatakis şunları söyledi: 

Haberin Devamı

"Annemin ölümünü duyurmanın büyük üzüntüsünü yaşıyoruz... Bu sabah Paris'teki evinde hayata veda ettiğinde ettiğinde onun yanındaydım."

1940'ların sonlarında beyazperdede rol almaya başlayan Aimée, 1960'larda bir dizi yüksek profilli başarılı filmle uluslararası tanınırlığa kavuştu ve aralarında Federico Fellini ve Jacques Demy'nin de bulunduğu dönemin önemli yönetmenleriyle çalıştı. En etkili projesi, Jean-Louis Trintignant'la birlikte rol aldığı, 1966'da vizyona giren, en iyi yabancı dilde film ve en iyi orijinal senaryo Oscar'larını kazanan ve aynı zamanda Aimée'ye en iyi kadın oyuncu adaylığını getiren, A Man and a Woman filmiydi.