Dünya'Kuduz' ayı paniği! 35 köpeği öldürdü, eve dalıp baba ve oğlunu parçaladı

'Kuduz' ayı paniği! 35 köpeği öldürdü, eve dalıp baba ve oğlunu parçaladı

26.09.2024 - 11:24 | Son Güncellenme:

Yalnızca bir gün önce bir barınağa girip onlarca köpeği katleden gözünü kan bürümüş ayı daha sonra yakınlardaki bir eve yöneldi. Eve dalıp baba ve oğlunu vahşice parçalayan ayının kuduz olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Kuduz ayı paniği 35 köpeği öldürdü, eve dalıp baba ve oğlunu parçaladı

Rusya'da kayıtlara geçen kan donduran ayı saldırısında, evlerine giren ve kuduz olma ihtimali üzerinde durulan ayının vahşice parçalaması sonucu bir baba ve oğlu hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

DAKİKALAR İÇİNDE KATLETTİ

Vahşi hayvan, yalnızca bir gün önce yakınlardaki bir sokak köpeği barınağında birkaç dakika içinde 35 köpeği öldürmüştü. Barınak müdürü Olga Zamyshlyaeva, köpeklerin kulübelerin içinde zincirlendiğini ve gözünü kan bürümüş hayvanın 'tahta ve dayanıksız' çiti aşarak tesise girdiğinde bu yüzden kaçamadıklarını aktardı. Ayı izlerinin korkunç olay yerinde bulunduğunu da ekledi.

Zamyshlyaeva, "Ayı gece geldi ve 35 köpek öldü" diyerek şöyle devam etti:

"Burada güvenliğimiz yok. Köpekler kulübelerde tutuluyor."

'SAĞLIKLI BİR AYI YAPMAZDI'

Kuduz ayı paniği 35 köpeği öldürdü, eve dalıp baba ve oğlunu parçaladı

Ayı ertesi gün, Luchegorsk'taki bir eve girip 87 yaşındaki adamı ve 56 yaşındaki oğlunu vahşice saldırarak parçaladı. Yerel polis bölgeyi ablukaya aldı ve sokağa çıkma yasağı koydu. Yetkililer derhal ayıyı bulup infaz etmekle görevlendirildi. Halk, ayının tekrar öldüreceğinden korkuyordu. Yerel medyaya yansıyan haberlere göre ayıyı bulup vurdular.

Haberin Devamı

İngiliz basınına göre vurulan ayı zayıf görünüyordu, bu da hasta olduğunun bir göstergesi olarak kaydediliyor. Ayı uzmanı Sergey Aramilev, hayvanın davranışının tipik olmadığını ve büyük ihtimalle avcılar tarafından yaralandığını veya kuduzdan dolayı dengesiz ve saldırgan olduğunu kaydetti ve sözlerine şöyle devam etti:

"Ayı insanları öldürüyorsa, ya bir insan tarafından yaralanmıştır veya kuduzdur. Sağlıklı bir ayı kesinlikle bunu yapmazdı. Nüfuslu bir alana bile yaklaşmazdı."