Dünya 'Köpeğim siyahtan beyaza döndü!' Görenleri şaşkına çevirdi: Sebebi bilinmeyen hastalık insanları da etkiliyor

'Köpeğim siyahtan beyaza döndü!' Görenleri şaşkına çevirdi: Sebebi bilinmeyen hastalık insanları da etkiliyor

02.05.2024 - 13:04 | Son Güncellenme:

Siyah köpeğinin kesin sebebi bilinmeyen bir hastalık yüzünden renk değiştirmesi karşısında şaşkına dönen sahibi, dört ayaklı dostunun inanılmaz değişimini sosyal medyada paylaştı. Kısa sürede gönderiye yorum yağdı ve olay dünya basınının gündemine taşındı.

Köpeğim siyahtan beyaza döndü Görenleri şaşkına çevirdi: Sebebi bilinmeyen hastalık insanları da etkiliyor

Siyah bir köpek, nadir görülen hastalık sebebiyle tamamen beyaza dönerek sahibini şaşkına çevirdi.

Haberin Devamı

ABD'de yaşanan olaya göre, dört yaşındaki sevimli köpek Buster'ın, hem insanları hem de hayvanları etkileyebilen vitiligo sebebiyle kürkünün rengi değişti.

MİCHAEL JACKSON'I DA ETKİLEMİŞTİ

Michael Jackson'ı etkileyen ünlü hastalık, insan derisinde soluk beyaz lekelerin oluşmasına yol açıyor. Neyse ki evcil hayvanlarda vitiligo ağrısız seyrediyor ve köpeğin herhangi bir acı veya rahatsızlık duyduğuna dair belirti yok.

Matt ilk olarak Buster'ın ağzının ve çenesinin yakınında, daha sonra yüzüne ve vücuduna yayılan beyaz lekeleri fark etti. İki buçuk yıl içinde beyaz lekeler Buster'ın vücudunda giderek yayıldı ve köpeğin rengi tamamen değişti.

1/4

2/4

3/4

4/4

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI ŞAŞKINA DÖNDÜ

Sahibi Matt Smith, köpeğinin inanılmaz renk değiştiren dönüşümünü paylaştıktan sonra sosyal medya kullanıcıları çılgına döndü.

Haberin Devamı

Matt şöyle söyledi: 

"Oğlum Buster son 2,5 yılda tamamen siyahtan beyaza dönüştü. Buster'ın vitiligo hastalığı var; deride (ve kürkte) depigmentasyona sebep oluyor."

'SAHTE OLACAĞINDAN EMİNDİM'

Fotoğraflardan birinde Buster siyah kürküyle, diğerinde ise arka bahçesinde tamamen beyaza dönmüş halde görülüyor. Şok olan kullanıcılar resimlere Pop müziğin Kralı Michael Jackson ile karşılaştırmalar yaparak cevap verdi.

Bir kullanıcı, "Vay be! Bu, reddit'te uzun zamandır gördüğüm en büyüleyici şey. Aşağı kaydırana kadar bunun sahte olacağından emindim" diye yazdı. Bir diğeri ise, "Eğer geçişi göstermeseydiniz buna asla inanmazdım" dedi.

Diğer evcil hayvan sahipleri de vitiligo sahibi dört ayaklı dostlarının hikayesini paylaştılar. Bir sosyal medya kullanıcısı, daha önce vitiligo hastası simsiyah bir kediye sahip olduğunu söyledi. Sahibi, "Onun bende olduğu yedi yıl boyunca geçirdiği dönüşümü izlemek muhteşemdi ve veterinerim kesinlikle büyülenmişti" diye anlattı.