DünyaKongre baskını için "sevgi günüydü" dedi

Kongre baskını için "sevgi günüydü" dedi

17.10.2024 - 09:47 | Son Güncellenme:

ABD seçimlerine 19 gün kala, Başkan adayı Trump, 2020'de seçim sonuçlarıyla ilgili söylemleri sonrası ABD Kongresi'ni basan taraftarlarıyla ilgili konuştu.

Kongre baskını için sevgi günüydü dedi

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) "demokrasi tarihine en büyük saldırılardan biri" olarak anılan 6 Ocak 2021 Kongre baskınıyla ilgili, başkan adayı Donald Trump'tan yine tartışılacak sözler geldi. Kongre baskınını teşvik etmek de dahil konuyla ilgili hakkında bir dizi dava devam eden Trump, Washington'ın "kara günü" için "sevginin günüydü" ifadelerini kullandı. Trump ayrıca, taraftarları için "Seçim sonuçları yüzünden geldiler. Seçimin çalınmış bir seçim olduğunu düşündüler. Yanlış bir şey yoktu ve harekete geçtiler. Güçlü bir eylemle karşılık verdiler" dedi. 

Haberin Devamı

"KÖPEKLERİ YİYORLAR"

Eski başkan dün Arizona ve Nevada'da yaptığı konuşmalarda, Latin seçmenlerin kalbini kazanmaya başladı. Trump, Demokrat Parti adayı Kamala Harris ile ABC televizyonunda katıldığı münazarada Haitili göçmenler için "Springfield'de köpekleri yiyorlar, kedileri yiyorlar" sözleriyle hem viral olmuş hem de göçmenlerin ve hak savunucularının yoğun tepkisini çekmişti.