Dünya Ka-29 fiyaskosu! Rus ordusu kendi helikopterini vurdu, çok sayıda ölü var

Ka-29 fiyaskosu! Rus ordusu kendi helikopterini vurdu, çok sayıda ölü var

22.06.2024 - 11:36 | Son Güncellenme:

Rusya'nın Ukrayna'ya gece sürdürdüğü saldırılarda enerji tesisleri hedef alındı, Ukraynalılar Rusların ateşlediği 16 füzeden 12'sini düşürdü ve tüm drone'lar imha edildi. Sosyal medyada dolaşıma giren görüntü ise, Rus güçlerinin aldığı son darbeyi ortaya koydu. Buna göre Rus ordusu, kendi helikopterini düşürerek dört mürettebatın ölümüne yol açtı.

Ka-29 fiyaskosu Rus ordusu kendi helikopterini vurdu, çok sayıda ölü var

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin üçüncü yılında sabah erken saatlerde, Ukrayna'nın Lviv şehrine düzenlenen füze saldırısı sonucunda kritik bir enerji altyapı tesisinin alev aldığı haberi geldi. Ukrayna Enerji Bakanlığı, Rusya'nın füze saldırıları sonucu Ukrayna'nın üç bölgesinin enerji altyapısının zarar gördüğünü bildirdi. Bakanlık ayrıca iki çalışanın yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını ekledi.

Haberin Devamı

SALDIRILAR FELCE UĞRATTI

Savaşta zaman geçtikte, füze ve drone saldırıları Ukrayna'nın elektrik üretim kapasitesini felce uğrattı ve Kiev'i kesinti uygulamaya ve Avrupa Birliği'nden malzeme ithal etmeye zorladı. Gece saatlerinde kayıtlara geçen bir gelişmeye göre ise, Ukrayna Hava Kuvvetleri, Kh-101 tipi füzeleri taşıyabilen dört Rus Tu-95 stratejik bombardıman uçağının Murmansk bölgesindeki Olenya hava üssünden kalkışını bildirdi. 

Ukrayna ordusuna göre, füzeler 03.30 sularında Ukrayna hava sahasına girdi. Ülke genelinde hava saldırısı alarmı ilan edildi, yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Ukraynalı askeri yetkililerin açıkladığı üzere, Ukrayna ordusu 16 Rus füzesinden 12'sini ve fırlatılan 13 drone'un tamamını düşürdüklerini bildirdi.

Haberin Devamı

WASHINGTON POST 100 KM SINIRINI YAZDI

Amerikan Washington Post gazetesi, isminin açıklanmaması kaydıyla konuşan iki Ukraynalı yetkiliye atıfta bulunarak, ABD'nin Rusya topraklarında Amerikan silahlarının kullanım derinliğini Rusya-Ukrayna sınırından 100 kilometre uzakta olacak şekilde sınırlandırdığını yazdı.

Perşembe günü erken saatlerde Pentagon sözcüsü Charlie Dietz, ABD'nin, misilleme yapmak için Kiev'e Rus topraklarında Amerikan silahları kullanmasına izin verdiğini açıkladı. Dietz, bunun, ABD hava savunma sistemlerinin Rus hava sahasında bulunan, ancak Ukrayna topraklarına saldırmayı planlayan Rus uçaklarını düşürmek için kullanılmasına izin verilmesini de içerdiğini ekledi.

KA-29 FiYASKOSU

Ka-29 fiyaskosu Rus ordusu kendi helikopterini vurdu, çok sayıda ölü var

Sosyal medyada yayılan görüntüler, Rus ordusunun kendi helikopterini düşürerek dört mürettebatı öldürmesiyle yeni bir darbe aldığını ortaya çıkardı. Buna göre, Rus Ka-29'u modeli helikopter yanlışlıkla bir füze tarafından hedef alındı ​​ve düşürüldü. Dört kişilik mürettebatın tamamı ise hayatını kaybetti.

19 milyon sterlin değerindeki helikopter, Rusya'nın Karadeniz kıyılarındaki liman kenti Anapa yakınlarında Ukrayna deniz insansız hava araçlarını ararken, Rus Pantsir orta menzilli füzesi tarafından vuruldu.

Rusya Savunma Bakanlığı, kazanın 'dost-düşman' tanımlama sistemindeki bir hata sonucu gerçekleştiğini savundu. Helikopterler, Ukrayna'nın deniz insansız hava araçlarına saldırmanın en etkili yolu olarak görülüyor.

Haberin Devamı

Ukrayna, drone'larının, üçü Krasnodar bölgesinde ve biri Astrahan'da olmak üzere dört petrol rafinerisini vurduğunu, iki Rus petrol deposunda da patlamalar bildirildiğini duyurdu. İran tarafından sağlanan drone'ların saklandığı alanın yanı sıra radar merkezleri de hedef alındı.