Dünyaİstifa ettiren cinsel şiddet suçlaması

İstifa ettiren cinsel şiddet suçlaması

27.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cinsel saldırı skandalı İspanya’nın ‘en feminist’ hükümetini sarstı! İspanya’nın Sosyalist Başbakanı Pedro Sanchez’in koalisyon ortağı Sumar partisiyle ilgili skandal, hükümeti zor durumda bıraktı.

İstifa ettiren cinsel şiddet suçlaması

Olay, aşırı sol görüşlü Sumar partisinin milletvekili ve parti sözcüsü Inigo Errejon’un siyasetten çekildiğini açıklamasıyla patlak verdi. Errejon, istifa açıklamasında özür dilemeden “hatalardan” bahsetti.

Haberin Devamı

‘GERÇEK PSİKOPAT’ DEMİŞ

AFP’nin haberine göre daha sonra bu istifanın, bu hafta başında tanınmış feminist gazeteci ve yazar Cristina Fallaras’ın sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla bağlantılı olduğu anlaşıldı. Fallaras paylaşımında bir kadının bir politikacıdan şiddet gördüğünü söylediğini ve onu “gerçek bir psikopat” olarak tanımladığını açıkladı. Şiddet gördüğünü söyleyen kişinin ise oyuncu ve televizyon sunucusu Elisa Mouliaa (35) olduğu ortaya çıktı. Elisa Mouliaa, X’teki (Twitter) paylaşımında Errejon (40) hakkında cinsel saldırı suçundan polise şikayette bulunduğunu duyurdu. AFP’nin gördüğü şikayet kopyasına göre, iddia edilen cinsel saldırı 2021’de gerçekleşti.

PARTİ İÇİNDE SORUŞTURMA

Haberin Devamı

Cinsel şiddetle suçlanan siyaset teorisi uzmanı Inigo Errejon, 2019’da Mas Madrid adlı partiyi kurdu. Mas Madrid geçen yıl Çalışma Bakanı Yolanda Diaz’ın kurduğu aşırı sol parti Sumar’a katıldı. Skandal nedeniyle hem Mas Madrid hem de Sumar soruşturma başlattı.

Yazarlar