Dünyaİsrailli bakandan ırkçı açıklama

İsrailli bakandan ırkçı açıklama

21.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsrail hükümetinin skandal açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Filistin diye bir halkın olmadığını söyleyerek, kendisinin gerçek Filistinli olduğunu söyledi.

İsrailli bakandan ırkçı açıklama

Şubat ayında İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria’daki Filistin kasabası Huvara’ya saldırısının ardından “Huvara’nın yeryüzünden silinmesi gerektiğini” söyleyen Maliye Bakanı Smotrich, ırkçı söylemlerinden dolayı ABD ve Fransa ziyaretlerinde tepki görmüş, resmi görüşmelerde bulunamamıştı.

Haberin Devamı

İsrail merkezli “Jerusalem Post”un haberine göre, Smotrich, Fransa’nın başkenti Paris’te yine skandal bir açıklama yaparak “Filistinliler diye bir şey yok çünkü Filistin halkı diye bir şey yok. Filistinliler kim? Ben Filistinliyim” ifadelerini kullandı. Aşırı sağcı bakan, Filistinlilerin 19. yüzyılın sonundaki ilk büyük göç dalgalarıyla İsrail topraklarına gelen bölgesel Araplar olduğunu da iddia ederken, “Sahte bir millet ürettiler, sonra da Siyonizm ile mücadele için İsrail topraklarında uydurma bir hak iddia etmeye çalıştılar” dedi.

Yazarlar