Dünyaİran, Irak’ın kuzeyini füze ve İHA’larla vurdu

İran, Irak’ın kuzeyini füze ve İHA’larla vurdu

29.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İran, Irak’ın kuzeyindeki Komele, İKDP ve PAK örgütlerine ait karargahların füzeler ve kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) vurulduğunu duyurdu.

İran, Irak’ın kuzeyini füze ve İHA’larla vurdu

Operasyonun ardından Tahran’dan yapılan açıklamada “Irak’tan İran’ı karıştırmaya çalışan teröristlerin hedef alındığı” ifade edildi. Bu, Devrim Muhafızları’nın 24 Eylül’den bu yana Irak’ın kuzeyine yönelik yaptığını açıkladığı üçüncü bombardıman oldu.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkilileri, Süleymaniye ve Erbil yakınlarındaki en az 10 üsse yönelik saldırı düzenlendiğini; 2’si sivil 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve 32 kişinin yaralandığını açıkladı.

Haberin Devamı

ABD’den kınama

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İran’ın, Irak Kürt Bölgesi’ne yönelik balistik füze ve drone saldırılarını, Irak egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün haksız bir ihlali olarak şiddetle kınıyoruz. Sivil kayıplara ilişkin raporların da farkındayız ve bugünkü saldırının yol açacağı her türlü can kaybını üzüntüyle karşılıyoruz. Irak’ın egemenliğine yönelik bu küstah saldırılar karşısında Irak halkının ve hükümetinin yanındayız” denildi.