Dünyaİngiltere'ye ‘Seks turizmine göz yumma' suçlaması

İngiltere'ye ‘Seks turizmine göz yumma' suçlaması

18.08.2008 - 16:15 | Son Güncellenme:

.

İngiltereye ‘Seks turizmine göz yumma suçlaması

İNGİLİZ seks suçlularının deniz aşırı ülkelere rahatça giriş yapıp dil öğretmeni veya gönüllü işçi olarak iş bulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

İngiliz pedofillerin, (erişkinlerin çocuklara karşı cinsel sapıklığı) İngiltere'yi terk ettikten sonra izlerini kaybettirip, yurt dışına yerleşerek buradaki çocuklara kolaylıkla ulaşabildiği ortaya çıktı. Kendi ülkelerinde işledikleri seks şuçlarının, sabıka kayıtlarına işlendiği için her işe kabul edilmeyen bu suçlularının, diğer ülkelere gidip burada özellikle çocukların bulunduğu yerlerde kolayca iş buldukları ve o ülkenin çocukları için büyük tehdit oluşturdukları belirlendi.

Guardian gazetesi, İngiltere'nin cinsel suç işleyenlerin sabıka kayıtlarının diğer ülkelerle paylaşılmaması nedeniyle seks turizmine göz yumduğu için suçlandığını yazdı. İngiltere'den ayrılan pedofillerin diğer ülkelerde dil öğretmeni veya gönüllü işçi olarak kolayca iş bulduğuna dikkati çeken gazete, İngiltere'nin bu kişilerin kimliklerini diğer ülkelere duyurmadığı için binlerce çocuğu risk altına soktuğunu yazdı.

Haberin Devamı

Bu konuda hazırlanan raporda, İngiltere'den ayrılan seks suçlularının özellikle Tayland, Hindistan, Arnavutluk, Gana ve Komboçya'ya gittiği vurgulandı. Bu ve başka ülkelere özellikle İngilizce öğretmek için giden seks suçlularının gittikleri ülkelerin güvenlik sisteminde kayıtları bulunmadığı için o ülkede kolayca iş bulup topluma karıştıkları belirtildi.

İngiltere’deki sabıka kayıtları saklı tutulan ve istenmediği sürece paylaşılmayan cinsel suç işleyen kişilerin ülkelerinde çocukların bulunduğu yerlerde çalışamazken, başka ülkelerde rahatça dolaşıp, çocukların bulunduğu yerlerde kolayca iş bulabilmeleri büyük tepkilere yol açtı.

İngiltere’deki çocukların güvenliği için yeni düzenlemelere giden İngiliz yetkililer, başka ülkelerde cinsel suç işleyen İngilizler'in bu suçlar o ülkede suç teşkil etmese bile izini sürmeye karar verdiği belirtildi. Geçen ay uygulamaya konulan yeni projede başka ülkelerde çocuklara cinsel tacizde bulunan İngilizler'in işledikleri suçlar nedeniyle İngiltere’de haklarında dava açılarak ceza almaları yoluna gidileceği bildirildi.