Dünyaİngiltere’de kabinede revizyon

İngiltere’de kabinede revizyon

06.06.2009 - 00:56 | Son Güncellenme:

İngiltere’de bazı milletvekillerinin şahsi harcamalarını devlete fatura ettiklerinin ortaya çıkmasıyla patlak veren skandalın ardından, dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı James Purnell, Savunma Bakanı John Hutton ve Ulaştıma Bakanı Geoff Hoon’un istifalarıyla görevinden ayrılan bakan sayısının 7’ye çıkmasıyla Başbakan Gordon Brown, kabine revizyonunu gerçekleştirdi

İngiltere’de kabinede revizyon

Brown’ın kabinesinde yeni görevlendirme yaptığı isimler, İçişleri Bakanı Alan Johnson, Sağlık Bakanı Andy Burnham, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yvette Cooper, Savunma Bakanı Bob Ainsworth, Toplumlar Bakanı John Denham, Hazine Bakanı Liam Byrne, Kültür Bakanı Ben Bradshaw, Ulaştırma Bakanı Lord Adonis ve Ticaret Bakanı Sir Alan Sugar oldu.
Aralarında Maliye Bakanı Alastair Darling, Dışişleri Bakanı David Miliband ve Adalet Bakanı Jack Straw’un da bulunduğu diğer kabine üyeleri yerlerini korurlarken, John Hutton, James Purnell, Hazel Blears, Geoff Hoon ve Jacqui Smith de kabineden ayrılan isimler oldular. Bu arada revizyondan sonra kabinenin en seksi bakanı olarak bilinen Avrupa’dan Sorumlu Bakan Caroline Flint de istifa edenlerin yanında yer aldı.

Yenilgiye rağmen göreve devam
Yeni kabinesini açıklayan Başbakan Brown, önceki gün 34 bölgede yapılan yerel seçimin açıklanan sonuçlarının büyük bir yenilgiye işaret etmesine karşın görevini bırakmayacağını söyledi. Brown, ekonomiyi güçlendirmek ve siyasette temizlenmeyi sağlamak için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Yazarlar