29.11.2024 - 10:01 | Son Güncellenme:
milliyet.com.tr
DIŞ HABERLER SERVİSİ- 23 yaşındaki Alison Pickering, ilk buluşma yeri olarak daha önce orada yemek yediğini bildiği ve şiddetli fıstık alerjisine rağmen güvenli olduğunu düşündüğü restoranı seçti.
Mezuniyetine günler kalan Teksaslı öğrenci, ilk randevusu için daha önce yemek yediği, menüsünü bildiği ve şiddetli fıstık alerjisine rağmen güvenli olduğunu düşündüğü restoranı seçti.
Tarleton Eyalet Üniversitesi'nde okuyan Alison, daha önce de işletmeden sipariş ettiği bir yemeği, yani balık yemeğini sipariş etti.
Ancak mutfak kısa bir süre önce yemeğin tarifini değiştirmiş, balığa fıstık sosu eklemiş ve bu değişiklikten müşterileri ya da ön büro personelini haberdar etmemişti.
Birkaç ısırık aldı ve bir şeylerin yanlış olduğunu fark etti. Alison hemen harekete geçerek yanında taşıdığı EpiPen'i kullandı ve bir ambulans çağırdı. Ancak yol boyunca bir yerde işler ters gitti, Alison bayıldı ve bir daha uyanamadı.
Genç kadının Ölüm raporunda, “restoran menüsünde açıklanmayan yer fıstığını yutması sonucu oluşan şiddetli anafilaktik şok” nedeniyle öldüğü belirlendi
Ailesi şimdi gıda endüstrisine, özellikle yemek tarifleri değiştiğinde, lokantaların müşterileri ve personeli yemeklerine neler girdiği konusunda bilgilendirme şeklini değiştirmeleri çağrısında bulunuyor.