Dünya Harry Potter’ın ilk baskısı için yapılan çizim rekor fiyata satıldı: Şimdiye kadar en değerlisi

Harry Potter’ın ilk baskısı için yapılan çizim rekor fiyata satıldı: Şimdiye kadar en değerlisi

27.06.2024 - 17:26 | Son Güncellenme:

Yıllar geçtikçe popülerliği azalmayan Harry Potter kitap serisinin ilk kitabı, 'Felsefe Taşı'nın ilk baskısı için sulu boyayla yapılmış orijinal kapak resmi ABD'deki açık artırmada 1.9 milyon dolara satıldı.

Harry Potter’ın ilk baskısı için yapılan çizim rekor fiyata satıldı: Şimdiye kadar en değerlisi

ABD merkezli Sotheby’s müzayede evi, dün düzenlenen açık artırmada, J. K. Rowling tarafından kaleme alınan Harry Potter kitap serisinin ilk kitabı 'Felsefe Taşı'nın sulu boyayla yapılmış orijinal kapak resminin 1.9 milyon dolara satıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Sotheby’s açık artırma öncesinde resmin 400 ila 600 bin dolar aralığında satılmasını tahmin edildiğini ifade etmişti. Orijinal kapak resmi, şimdiye kadar satılan en değerli Harry Potter ürünü oldu.

Sotheby's müzayede evi yetkililerden Kalika Sands, ilk kitabın 2001 yılında 108 dolara satılması ile açık artırma fiyatı arasındaki farka dikkat çekerek, “Aradan geçen yıllar içinde, Harry'nin hikayesinin sona ermesinin yanı sıra Harry Potter serisinin nasıl büyüdüğünü ve bu süre içinde yeni nesillerin Harry'yi ve onun yolculuğunu takdir etmeye başladığını görmek olağanüstü bir şeydi” dedi.