DünyaDonald Trump'ın mitingine silahlı saldırı! Biden'dan ilk açıklama

Donald Trump'ın mitingine silahlı saldırı! Biden'dan ilk açıklama

14.07.2024 - 03:01 | Son Güncellenme:

Dünya, Donald Trump'ın mitinginde meydana gelen saldırıyı konuşuyor. Saldırı sonrası açıklama yapan ABD Başkanı Biden, "Buna asla göz yumamayız" dedi.

Donald Trumpın mitingine silahlı saldırı Bidendan ilk açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, eski ABD Başkanı Donald Trump'a, seçim kampanyası sırasında düzenlenen saldırıyı kınadığını belirtti. Biden, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Trump'ın Pensilvanya'daki seçim kampanyası sırasında meydana gelen saldırı hakkında bilgilendirildiğini aktaran Biden, "İyi olduğunu duyduğuma çok sevindim." ifadesini kullandı.

Joe Biden, daha fazla bilgi beklerken, Trump, ailesi ve seçim kampanyasına katılanlara dua ettiğini kaydetti.

"ÜLKECE BİRLİK OLMALIYIZ"

Eşi ve kendisinin, Trump'ı koruyan ABD Gizli Servisi'ne minnettar olduğunu dile getiren Biden, "Amerika'da bu tür şiddetin yeri yoktur. Bunu kınamak için ülkece birlik olmalıyız." vurgusu yaptı.

Donald Trumpın mitingine silahlı saldırı Bidendan ilk açıklama

BIDEN KAMERALAR KARŞISINA GEÇTİ

Joe Biden, Trump'a yönelik saldırının ardından, basına kısa bir açıklama yaptı. Bu tür olayların gerçekleşmesine izin verilmemesi gerektiğinin altını çizen Biden, "Buna asla göz yumamayız." diye konuştu. Joe Biden, herkesin bu şiddeti kınaması gerektiğini belirtti. ABD Başkanı Biden, "ABD'de bu tür hastalıklı şiddete yer yok." vurgusu yaptı.

Haberin Devamı

ABD BAŞKAN YARDIMCISI HARRİS: “HEPİMİZ KINAMALIYIZ”

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris de, yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı kınayarak, Trump'ın olayı hafif yaralı olarak atlatmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. “Trump, ailesi ve bu anlamsız silahlı saldırıdan etkilenen ve yaralanan herkes için dua ediyoruz” diyen Harris, “Bu tür şiddet olaylarının ulusumuzda yeri yoktur. Hepimiz bu iğrenç eylemi kınamalı ve daha fazla şiddete yol açmaması için üzerimize düşeni yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

KONGRE ÜYELERİ TEPKİ GÖSTERDİ

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, eski başkanın mitinginde silah seslerine benzeyen patlamaların ardından sahneden uzaklaştırılmasından sonra "Başkan Trump için dua ettiğini" belirtti.

Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Hakeem Jeffries ise yaptığı açıklamada, "Düşüncelerim ve dualarım eski Başkan Trump'la. Kolluk kuvvetlerinin kararlı tepkisi için minnettarım. Amerika bir demokrasidir. Siyasi şiddetin hiçbir türü asla kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ve Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell de seçim mitingi sırasında Trump'a yönelik yaşanan saldırı üzerine siyasi şiddeti kınadı.

Haberin Devamı

Schumer, "Pensilvanya'daki Trump mitinginde yaşananlardan dehşete düştüm ve eski Başkan Trump'ın güvende olması beni rahatlattı. Ülkemizde siyasi şiddetin yeri yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de X hesabından yaptığı paylaşımda, "Ailesi siyasi şiddet mağduru biri olarak, toplumumuzda hiçbir türde siyasi şiddetin yeri olmadığını ilk elden biliyorum. Eski Başkan Trump güvende olduğu için Tanrı'ya şükrediyorum." sözlerini sarf etti.

Pelosi, bu "korkunç olayla ilgili daha fazla ayrıntıları" beklerken, eski Başkanın mitingine katılanlardan hiç kimsenin zarar görmemesi için dua edilmesi çağrısında bulundu.

ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg ise sosyal medya hesabından, "Bu korkunç anda, Başkan Trump'ın ekibinin, eski başkanın iyi durumda olduğuna dair işaretlerini duymak beni cesaretlendirdi. Tüm siyasi şiddeti tamamen ve kesin bir şekilde reddetmek için bugün bütün bir ulus tek bir sesle konuşmalıdır." ifadelerini paylaştı.

Haberin Devamı

BARACK OBAMA'DAN AÇIKLAMA

Eski Başkan Barack Obama, "Demokrasimizde siyasi şiddete yer yoktur. Henüz tam olarak ne olduğunu bilmesek de eski Başkan Trump'ın ciddi şekilde yaralanmaması hepimizi rahatlatmalı." ifadelerini kullandı.