DünyaDonald Trump, Netanyahu ile telefonda görüştüğü haberlerini yalanladı

Donald Trump, Netanyahu ile telefonda görüştüğü haberlerini yalanladı

16.08.2024 - 11:19 | Son Güncellenme:

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi'lerin adayı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştüğüne yönelik iddialar üzerine, açıklama yaptı. Trump, 26 Temmuz'dan bu yana Netanyahu ile görüşmediğini söyledi.

Donald Trump, Netanyahu ile telefonda görüştüğü haberlerini yalanladı

Eski ABD Başkanı ve Kasım ayındaki Başkanlık Seçimleri'nde Cumhuriyetçi'lerin adayı olan Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştüğüne yönelik önceki gün ortaya atılan iddialar üzerine, 26 Temmuz'dan bu yana Netanyahu ile görüşmediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Trump, New Jersey eyaletinin Bedminster bölgesinde düzenlediği basın toplantısında, Netanyahu ile Gazze'de ateşkes ve esir takası konularında telefon görüşmesi yaptığına yönelik iddialara cevap verdi.

Netanyahu ile 26 Temmuz'da iki buçuk saat süren bir görüşme yaptığını aktaran Trump, o günden bu yana kendisiyle görüşmediğini ifade etti. Trump, "Onunla konuşabileceğimi umuyorum ama o zamandan beri konuşmadım" dedi.

Netanyahu'yu ateşkes anlaşmasını kabul etmeye teşvik edip etmediğine yönelik soruya Trump, "Hayır, onu teşvik etmedim. O ne yaptığını biliyor. Onu bu işi bitirmesi için teşvik ettim" diyerek sözlerini sürdürdü.

ABD'nin Axios haber sitesi, önceki gün iki Amerikalı yetkiliye dayandırdığı haberinde, Trump ile Netanyahu'nun telefonda görüştüğünü iddia etmişti. Haberde, Amerikalı yetkililerin, Netanyahu ve Trump’ın 'Gazze Şeridi'nde ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşması' konusunu ele aldıklarına dair bilgi aktardığı öne sürülmüştü.

Haberin Devamı

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada ise Netanyahu ile Trump arasında görüşme yapıldığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirilmişti.