DünyaDeyf’in ölümünü bu paylaşımla duyurdu!

Deyf’in ölümünü bu paylaşımla duyurdu!

02.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İsrail ordusu Hamas’ın askeri kanadının lideri Muhammed Deyf’in 13 Temmuz’da Gazze Şeridi’nde düzenlenen saldırıda öldüğünü teyit ettiklerini açıkladı.

Deyf’in ölümünü bu paylaşımla duyurdu

Söz konusu saldırıda Deyf’in hadef alındığı açıklanmış, ancak akıbetiyle ilgili bir açıklama yapılmamıştı. Hamas kaynakları Deyf’in hayatta olduğunu öne sürmüştü.

Haberin Devamı

58 yaşındaki Muhammed Deyf, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın başındaydı. İsrail istihbaratına yakalanmamak adına her gece başka bir Filistinlinin evinde kaldığı için kod adı ‘misafir’ olarak bilinen Deyf, Gazze’deki yeraltı tünellerinin de mimarı olarak da tanınıyordu.

Sadece Sinvar kaldı

İsrail, Deyf’i 7 Ekim saldırısının baş sorumlularından biri olarak görüyordu. Nitekim İsrail’in hedefinde Hamas’ın üç lider ismi vardı. Askeri kanadın lideri Deyf’in dışında siyasi lider İsmail Haniye’yi de öldüren İsrail’in hedefinde şimdi Gazze sorumlusu Yahya Sinvar olduğu ifade ediliyor.

Hamas ise Deyf’in öldüğü yönündeki açıklamaları doğrulamayı reddetti. Hamas yetkilisi İzzet el Rişk, “Herhangi bir El Kassam komutanının şehit olduğunu doğrulamak ya da yalanlamak El Kassam liderliğinin ya da Hamas’ın sorumluluğudur” dedi ve “İkisinden biri açıklamadığı sürece, medyada ya da başka taraflarca yayınlanan hiçbir haber doğrulanamaz” sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, hedeftekilerin yer aldığı tablodan Deyf’in ismini çizerken çekilmiş fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı.