DünyaABD medyası yazdı: Biden yakında çekilebilir!

ABD medyası yazdı: Biden yakında çekilebilir!

20.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Başkan Joe Biden’ın çekilmesini isteyenler kervanına eski başkan Barack Obama da katılırken, ABD medyası, kısa bir süre içinde kampanyasını sonlandıracağı yönünde iddiaları dile getiriyor...

ABD medyası yazdı: Biden yakında çekilebilir

ABD’de başkan adayı Donald Trump’la TV’de yaptığı münazaranın ardından, Başkan Joe Biden’a yönelik “çekil” baskıları sürerken, yaklaşan başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı olarak yarışmasına karşı muhalefet giderek büyüyor.

Haberin Devamı

“Washington Post” gazetesine göre, eski ABD başkanı ve eski “patronu” Barack Obama da bu kervana katıldı ve “Biden’ın şansının giderek azaldığını” bildirerek tekrar aday olmasına yönelik çekincelerini dillendirdi. Obama’nın sözcüsü ise iddiayla ilgili yorum yapmayı reddetti. Ancak Demokrat Parti’nin önde gelen figürlerinin Biden’a yarıştan çekilmesi konusunda telkinde bulunduğuna yönelik haberler hafta içinde yer almıştı. BBC’ye konuşan bir Demokrat Parti yetkilisi de parti içerisinde birçok kişinin, “Biden’ın çekilmesinin kaçınılmaz olduğunu” düşündüğünü aktardı.

‘Anlamaya başladı’

Bununla birlikte koronavirüs teşhisi konulmasının ardından seçim çalışmalarına ara verip, evinde karantinaya giren Biden’ın adaylıktan vazgeçmeye yakın olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

DW’nin aktardığına göre, Biden’ın, parti içinde önemli bir yere sahip Temsilciler Meclisi eski başkanı Nancy Pelosi ile görüşmesinin ardından Amerikan basınına konuşan isimsiz kaynaklar, “Başkan, Kasım’da kazanamayabileceğini anlamaya başladı” dedi. Şu ana kadar seçim yarışından çekilmeyi ısrarla reddeden Biden’ın gerçekleri giderek daha iyi gördüğü, “birkaç gün içinde” durumu kabullenmesinin beklendiği iddia edildi. Pelosi’nin, Biden’la konuşması sırasında anketleri gündeme getirerek Başkan’a kazanamayacağını söylediği belirtiliyor. Biden’a yakın 5 isimle görüşen “New York Times” gazetesi de, gelecek birkaç gün içinde Başkan’ın yarıştan çekildiğine dair duyuruyu yapmasının beklendiğini yazdı.

Beyaz Saray ise iddiaları yalanladı, bu tür söylentilerin Biden üzerinde baskıyı artırmak isteyen bazı Demokrat siyasetçiler tarafından çıkarıldığını öne sürdü.