DünyaBen-Eliezer, Gül ile görüşebilir

Ben-Eliezer, Gül ile görüşebilir

22.11.2009 - 17:56 | Son Güncellenme:

.

Ben-Eliezer, Gül ile görüşebilir

“Türk dostu” olarak adlandırılan İsrail Sanayi Ticaret ve Çalışma Bakanı Benjamin Ben-Eliezer, yarın İstanbul’dan geçeceği Ankara’da, KEK toplantısına eşbaşkanlığını yapacak ve ikili temaslarda bulunacak. Ben-Eliezer’in Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile ikili görüşmeler yapması kesinleşti. Yetkililer, “Ben-Eliezer Cumhurbaşkanı Gül ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüşebilir” dediler.
Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerde gerginliklerin patlak vermesi ardından Türkiye’yi ziyaret eden ilk İsrail Bakanı olacak Ben-Eliezer, bugün geleceği İstanbul’da geceyi geçirdikten sonra yarın Ankara’ya gelecek. Ben-Eliezer’ın Salı günü akşamına kadar kalacağı Ankara’da Salı günü eş başkan olduğu KEK toplantsına katılacak ve ikili görüşmelerde bulunacak.
ANKA’nın edindiği bilgiye göre, Ben-Eliezer’in Ankara’da Türkiye-İsrail KEK’nin diğer eş başkanı Milli Savunma Bakanı Gönül ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker ile görüşmelerde bulunması kesinleşti.
Bu arada, İsrail basınında Ben-Eliezer’in Ankara’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesini sağlamak amacıyla girişimlerde bulunulduğunu belirtmişti. Ankara’daki yetkililer ise, “Ben-Eliezer Cumhurbaşkanı Gül ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüşebilir” dediler.

Haberin Devamı

BEN-ELİEZER KİMDİR?Iraklı kökenli emekli tuğgeneral Ben-Eliezer, İsrail İşçi Partisi’nin ağır toplarından biridir. Knesset üyesi Ben-Eliezer, siyasi karyerinde de önemli görevler üstlendi. Daha önce Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak da görev yapan Ben-Eliezer, Olmert hükümeti döneminde Ulusal Alyapı Bakanı idi. Ben-Eliezer, Konut ve İskan Bakanlığı ve İletişim Bakanlığını da yürütmüştü.