DünyaBeklenen iki büyük felaketi duyurdu! Bill Gates geceleri uykularını kaçıran senaryoları telaffuz edip tarih verdi

Beklenen iki büyük felaketi duyurdu! Bill Gates geceleri uykularını kaçıran senaryoları telaffuz edip tarih verdi

11.09.2024 - 17:09 | Son Güncellenme:

Bill Gates, Amerikan medyasına verdiği demeçte 'geceleri kendisini uyutmayan iki büyük felaket' senaryosunu telaffuz etti. Ünlü iş adamı, önceki açıklamalarıyla uzun süre komplo teorisyenlerinin radarından kurtulamamıştı.

Beklenen iki büyük felaketi duyurdu Bill Gates geceleri uykularını kaçıran senaryoları telaffuz edip tarih verdi

Microsoft'un kurucusu ABD'li milyarder Bill Gates verdiği 'geceleri kendisini uyutmayan iki büyük felaket' senaryosunu aktardı. ABD'li iş adamı, son birkaç on yılı halkı yaklaşan iklim felaketlerinden yıkıcı siber saldırılara kadar büyük felaketler hakkında uyararak geçirdi.

Haberin Devamı

'İKİ BÜYÜK FELAKET'

Gates, CNBC Make It'e verdiği son demeçte ise en derinden korktuğu senaryolara değinerek "Günümüz dünyasındaki çok fazla huzursuzluk 'büyük bir savaşı' tetikleyebilir" dedi ve şöyle devam etti:

"Büyük bir savaştan kaçınırsak... O zaman, evet, büyük ihtimalle önümüzdeki 25 yıl içinde başka bir pandemi olacak."

Gates, konuşmasında ABD'ye atıfta bulunarak "Dünyanın liderlik etmesini ve model olmasını beklediği ülke, bu beklentilerin gerisinde kaldı" diye de eleştiride bulundu.

KOMPLO TEORİSYENLERİNİN RADARINA TAKILMIŞTI

Beklenen iki büyük felaketi duyurdu Bill Gates geceleri uykularını kaçıran senaryoları telaffuz edip tarih verdi

Bilim insanları pandemileri zaman içinde muhtemel, hatta kaçınılmaz gerçekler olarak görüyor. Araştırmalar, iklim değişikliği ve nüfus artışı gibi faktörler sebebiyle pandemilerin daha yaygın hale gelebileceğini söylüyor.

ABD'li milyarder, 2022 yılında 'Bir Sonraki Pandemiyi Nasıl Önleyebiliriz' adlı bir kitap yazmış ve ABD de dahil olmak üzere çeşitli hükümetleri 2020'de yeterince hazırlıklı olmadıkları konusunda eleştirmişti. 

Haberin Devamı

Gates ayrıca kitapta, daha güçlü karantina politikaları, hastalık izlemeye yatırım yapma ve aşı araştırma ve geliştirmeyi artırma dahil olmak üzere dünya çapındaki ülkeler için çeşitli tavsiyeler sunmuştu. Gates'in COVID-19 pandemisi öncesinde de benzer konularda uyarıda bulunması ise komplo teorisyenlerinin uzun süre radarına takılmasına yol açmıştı.