DünyaBaşkan adayını kartel mi öldürdü?

Başkan adayını kartel mi öldürdü?

11.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ekvador’da 20 Ağustos’taki devlet başkanlığı seçim öncesinde, başkan adaylarından Fernando Villavicencio vurularak öldürüldü.

Başkan adayını kartel mi öldürdü

Villavicencio’nun, başkent Kito’da bir etkinlik sonrası otomobilinde silahlı saldırıya uğradığı bildirildi. “Terör eylemi” olarak nitelendirilen saldırıda, aralarında polis memurları ve bir kongre adayının da bulunduğu en az 9 kişinin yaralandığı belirtildi. 9 şüpheliden birinin öldürüldüğü, diğerlerinin de gözaltına alındığı açıklandı. Devlet Başkanı Guillermo Lasso, suikast nedeniyle ülkede 2 ay süreyle olağanüstü hal ilan etti. Lasso ayrıca Villavicencio anısına 3 günlük ulusal yas ilan ettiğini duyurdu. 

Haberin Devamı

Geçen hafta kendisi ve ekibinin uyuşturucu ticaretiyle bağlantılı bir çetenin lideri tarafından tehdit edildiğini açıklayan Villavicencio, rüşvet ve yolsuzluklara karşı çıkıyor, ülkenin çevre ve güvenlik sorunlarına dikkat çekiyordu. Villavicencio’yu tehdit edenler arasında, uluslararası organize suç örgütü Sinaloa Karteli’ne bağlı kişilerin de olduğu belirtildi.