Dünya Bas bas paraları eski oyuncaklara

Bas bas paraları eski oyuncaklara

23.06.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

1990’lı yıllarda çok popüler olan ve günümüzde birçok kişinin anı olarak alıp sakladığı oyuncaklardan bazıları artık büyük paralara satılıyor

Bas bas paraları eski oyuncaklara

Oyuncak deyip geçmeyelim. Bugün artık hayatımızdan çıkmış olsa da eski oyuncakların bazıları çok para ediyor. İngiliz “Daily Mail” gazetesi, 90’larda çok popüler olan ve günümüzde birçok kişinin nostaljik bulduğu oyuncaklardan bazılarının artık büyük paralara satıldığını açıkladı. 1996’da piyasaya sürülen “Super Mario 64” video oyunu 2021’de açık artırmada 1,5 milyon dolardan (49 milyon TL) yüksek bir fiyata satılarak rekor kırarken, Pokemon kartları ve Furby oyuncağı gibi dönemin ünlü oyuncaklarının en değerli ürünler arasında yer aldığı belirtildi. 90’ların en fazla “değerlenen” oyuncaklarından bazılarıysa şunlar…

Haberin Devamı

Furby

1998’de piyasaya sürülen Furby, yalnızca birkaç cümle kullanarak çocuklarla konuşabilen peluş robotik oyuncaklar olarak ün kazandı. Pek çok modeli olan Furby’lerin fiyatı 2.500 dolara (82 bin TL) kadar çıkabiliyor.

Sanal bebek

Türkiye’de “sanal bebek” olarak adlandırılan Tamagotchi dijital evcil hayvanın orijinal “P1’ Tamagotchi” olarak bilinen beyaz ve kırmızı modeli 2.500 dolara (82 bin TL) alıcı bulabiliyor.

Pokemon Charizard Kartı

Çizgi film Pokemon’un 1999’da piyasaya sürülen kartları arasında “Charizard” karakterinin olduğu kart, en değerli kart olma özelliğini taşıyor. Sadece 121 adet üretilen kart, eBay gibi sitelerde 299 bin dolara (9,8 milyon TL) kadar satılabiliyor. Diğer yandan 1998’de satışa çıkan Pikachu-Holo Illustrator Pokemon kartı 6 milyon dolara (197 milyon TL) satılarak en pahalı kart olmuştu.

Haberin Devamı

Bas bas paraları eski oyuncaklara

Sax-A-Boom

Saksafona benzeyen bir çocuk enstrümanı olan Sax-A-Boom, ilk olarak 1998 yılında DSI Toys (Kawasaki) tarafından pazarlandı. Ancak o dönem 20 dolar (656) değerinde olan oyuncak 20 yıldır üretilmediğinden günümüzde açık artırmalarda 700 dolara (23 bin TL) satılıyor.

Bas bas paraları eski oyuncaklara

Oyun konsolu

Japon Sega şirketinin ürettiği oyun konsolu “Sega”, rakip firma Ninten-do’nun “N64” konsolunun başarısını asla yakalayamasa da model bugün hâlâ koleksiyonluk. Sadece 30 bin adet üretilen yarı saydam gövdeye sahip olan “This is Cool Saturn” modeli 800 dolara (26 bin TL) kadar satılabiliyor.