DünyaAnakondaya canlı canlı yem oluyordu! Belgesel çekimi ters gitti: Göğüs kafesim patlamak üzereydi

Anakondaya canlı canlı yem oluyordu! Belgesel çekimi ters gitti: Göğüs kafesim patlamak üzereydi

30.05.2024 - 07:48 | Son Güncellenme:

Belgesel çekimi sırasında yaptıkları 'deney' ters gidince ünlü çevreci vahşi bir anakondaya canlı canlı yem olmaktan zor kurtuldu. Kötü şöhretli sürüngenin onu boğmaya çalıştığı anları hatırladığında ise, "Göğüs kafesim patlamak üzereydi" dedi.

Anakondaya canlı canlı yem oluyordu Belgesel çekimi ters gitti: Göğüs kafesim patlamak üzereydi

Discovery Channel'ın 'Eaten Alive' programının 2014'teki bir bölümünde yer alan Paul Rosolie adlı çevreci ve yazar, özel bir kıyafet giyerek bir anakondaya 'yem olmayı' kabul etti.

Haberin Devamı

ANİDEN KAFASINA HAMLE YAPTI

Fakat yırtıcı sürüngen, yalnızca birkaç dakika içinde kafasına hamle yapınca Rosolie gösteriyi bitirmek için ekip arkadaşlarına seslendi.

Bu ay Rosolie, yerel medyaya bu inanılmaz tecrübeyle ilgili bir demeç verdi ve "Aslında bu, insanlara, yılanların yaşam alanlarını koruma misyonuyla ilgili güçlerini göstermekle ilgiliydi" diyerek programdaki asıl amaçlarını açıkladı. Yanı sıra o anları 'korkunç' olarak nitelendirdi ve şöyle devam etti:

'HER ŞEY KARARDI'

"Hatırladığım son şey ağzının ardına kadar açık olduğu ve her şeyin karardığıydı. Gevşedim ve kıstırmasına izin verdim. Bana dolandı ve elbisemin yırtıldığını ve kollarımın ortaya çıktığını hissettim. Göğüs kafesimin patlamasına birkaç santim, birkaç dakika uzaktım."

Haberin Devamı

AVININ VÜCUDUNA DOLANIP EZİYOR

Dev yılanların jaguarları ve insanlardan çok daha büyük diğer hayvanları vücutlarına dolanarak ezebildikleri biliniyor. Bu, bahsi geçen vahşi sürüngenlerin avlarını yutmada bir zorluk yaşamayacağını gösteriyor.

"Nefesinizi her verişinizde, (vücudunuzdaki) o alanı asla geri kazanamazsınız, o nefesi bir daha asla alamazsınız. Yani nefes veriyorsunuz ve yılan dolanıyor, daha sonra nefes almaya çalıştığınızda hiçbir şey olmuyor. Bu yüzden yardım isteyemedim bile. Korkunçtu" dedi.

Yazarlar