Dünya‘Altın dişli görgüsüz Ruslar!’

‘Altın dişli görgüsüz Ruslar!’

04.12.2009 - 02:20 | Son Güncellenme:

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, politikadan ayrılmayı düşünmediğini belirterek, 2012 yılındaki başkanlık seçimlerine katılabileceğini ima etti

‘Altın dişli görgüsüz Ruslar’

Vatandaşların telefon, kısa mesaj ve elektronik posta yoluyla gönderdiği 2 milyonu aşkın sorudan yaklaşık 90’ını 4 saat süren canlı yayında yanıtlayan Putin, ekonomiden teröre, yeni zenginlerden hayvan sevgisine çok farklı konulara değindi.
Rusya Başbakanı, sekizinci kez düzenlenen programda yayın süresinin uzunluğu açısından rekor kırdı. Gönderilen, ancak canlı yayında yöneltilmeyenler arasında, “Domuz gribi aşısı oldunuz mu?” ve “Şarkıcı olmak istiyorum, bana yardım edebilir misiniz?” gibi sorular da yer aldı.
Politikayı bırakıp köşesine çekilmeyi düşünüp düşünmediğini soran ve başbakanlık gö- revini kendisinden devralmaya hazır olduğunu söyleyen vatandaşa Putin gülerek, “Avucunuzu yalarsınız! Ama size de yeteneğinize uygun bir görev buluruz!” yanıtını verdi. 2012 yılındaki başkanlık seçimlerine katılıp katılmayacağı sorusunu ise, “Daha zaman var, düşüneceğim” diye yanıtladı.
Rusya Başbakanı, Azeri asıllı işadamı Telman İsmailov’un Türkiye’de lüks bir otel yaptırmasını eleştiren kişiye, “Yasal olduğu sürece bunda bir gariplik yok, ama Rusya’ya da yatırım yapmaları fena olmaz” dedi.
Putin, zengin işadamlarının çocuklarının lüks arabalarla İsviçre’de kazaya karışması konusunda, “Bazıları aniden zenginleşti, ama hazmedemedi. Sovyet döneminde gösteriş için altın diş yaptıranlar vardı. Günümüzde Lamborghini gibi lüks arabalarıyla hava atanların da onlardan farkı yok. Maalesef böyle bir sorunumuz var. Oysa milyonlarca Rus mütavazı bir yaşam sürüyor” diye konuştu.
Putin, Sovyet diktatörü Jozef Stalin’in 2. Dünya Savaşı’nın kazanılmasında önemli rol oynadığını söyledi. Bürokratlardan yakınanlara, “Onları bana verin, ben hallederim!” diye seslenen Putin, medyada vahşi hayvanlarla görüntülerinin çıktığının hatırlatılması üzerine, “İnsanları tanıdıkça köpekleri daha çok seviyorum!” diye şaka yaptı.