DünyaAlmanya'daki yangında 2 Türk vatandaşı hayatını kaybetti

Almanya'daki yangında 2 Türk vatandaşı hayatını kaybetti

16.09.2024 - 16:09 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı, Almanya’nın Eberswalde şehrinde çıkan yangında 2 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Almanyadaki yangında 2 Türk vatandaşı hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Almanya'nın Eberswalde şehrinde dün (15 Eylül) çıkan bir yangında iki vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili yerel makamlar tarafından soruşturma başlatılmıştır. Berlin Başkonsolosluğumuz yanan binada incelemelerde bulunmuştur. Gelişmeler yakından takip edilmektedir" denildi.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Almanya'da iki Türk vatandaşının hayatını kaybettiği yangınla ilgili tüm detayları yakinen takip ettiklerini bildirdi.

Sırakaya, yaptığı açıklamada, Almanya'nın Eberswalde şehrinde henüz bilinmeyen bir şekilde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk vatandaşlarına Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Yangında eşini ve çocuğunu kaybeden baba Eyüp Çoban ile telefonda görüştüğünü belirten Sırakaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başsağlığı dileklerini ilettiğini ifade etti.

Yurt dışı Türk toplumunun ve Türk milletin hafızasında, yüreğinde acısı halen taze olan ırkçı, İslam düşmanı, terörist eylemleri hatırlatan hadiselere karşı büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını vurgulayan Sırakaya, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Vatandaşlarımızın mal ve can güvenliklerini emanet ettiğimiz Alman hükümeti ve güvenlik bürokrasinin bu elim olayın sebebini ve tüm ayrıntılarını en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşmasını çok önemli buluyor, iki vatandaşımızın hayatını kaybettiği yangınla ilgili tüm detayları yakinen takip ediyoruz."