22.06.2023 - 12:48 | Son Güncellenme:
Euronews
Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yetkililer, ilk kez laboratuvarda hayvan hücrelerinden yapılan tavuk eti satışını onayladı.
Böylece Kaliforniya merkezli iki şirketin, restoranlara ve nihayetinde süpermarket raflarına "laboratuvarda yetiştirilmiş" et sunmasına izin verilmiş oldu. ABD Tarım Bakanlığı'nın bu hamlesi, hayvanlara verilen zararı ortadan kaldırma, hayvan yemi yetiştirme ve hayvan atıklarının çevresel etkilerini büyük ölçüde azaltmayı amaçlayan yeni bir et üretimi çağını başlatıyor.
"Yapay tavuk eti satışına onay alan Good Meat'i işleten Eat Just'ın kurucu ortağı ve CEO'su Josh Tetrick, "Kesilen tüm bu hayvanları beslemek için kullanılan onca toprak ve onca su yerine, bunu farklı bir şekilde yapabiliriz" dedi.
Satış onayı alan her iki firma da ilk üretimin sınırlı olacağını vurguladı. Upside yetkilileri, Emeryville tesisinin yılda yaklaşık 23 tona (50 bin libre) kadar kültür et ürünü üretebileceğini, ancak hedefin yılda 184 tona (400 bin libre) kadar genişlemek olduğunu söyledi.