Dünya73 yıl sonra kapıdan içeri girdi! ‘Eğlence’ için yaptıkları DNA testi gizemi çözdü

73 yıl sonra kapıdan içeri girdi! ‘Eğlence’ için yaptıkları DNA testi gizemi çözdü

23.09.2024 - 14:47 | Son Güncellenme:

Altı yaşındayken oynadığı parktan kaçırıldı. Yeğeninin 'eğlence olsun' diye yaptığı DNA testi, on yıllar sonra bulunmasını sağladı.

73 yıl sonra kapıdan içeri girdi ‘Eğlence’ için yaptıkları DNA testi gizemi çözdü

1951'de henüz altı yaşındayken ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki bir parkta oynarken kaçırılan adam, online bir DNA testi, eski fotoğraflar ve gazete kupürleri sayesinde 73 yıl sonra bulundu.

Haberin Devamı

ŞEKERLE KANDIRIP ÜLKENİN ÖBÜR UCUNA KAÇIRDI

İngiliz The Guardian gazetesinin bildirdiği üzere, Luis Armando Albino adındaki adamın Oakland'daki yeğeni, polis, FBI ve Adalet Balanlığı'nın da yardımıyla Albino'nun ABD'nin doğu yakasında yaşadığını tespit etti. 63 yaşındaki Alida Alequin adlı yeğeni, Albino'nun Vietnam'da savaştığını, emekli bir itfaiyeci oluğunu, çocukları ve torunları olduğunu kaydetti.

Takvim yaprakları 21 Şubat 1951'i gösterirken bir kadın, altı yaşındaki Albino'yu, abisiyle oynadığı parktan ona şeker alacağına söz vererek kaçırdı. Kadın Porto Riko doğumlu çocuğu ABD'nin doğu kıyısına uçurdu. Albino burada, kendisini öz oğullarıymış gibi yetiştiren bir çiftin yanında kaldı.

73 yıl sonra kapıdan içeri girdi ‘Eğlence’ için yaptıkları DNA testi gizemi çözdü

ANNESİ UMUDUNU ASLA KAYBETMEDİ

Yeğeni, Albino'nun 73 yıl boyunca kayıp olduğunu ancak ailesinin kalbinde her zaman yerini koruduğunu ve fotoğrafının akrabalarının evlerine asılı olduğunu anlattı. Annesi 2005 yılında hayata veda etti, fakat oğlunun yaşadığına dair umudunu asla kaybetmedi.

Haberin Devamı

'BENİ BULDUĞUN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM'

Polis, Alequin'in çabalarının 'amcasını bulmada önemli bir rol oynadığının' altını çizdi. Yeğeni, verdiği bir röportajda amcasının, kendisine sarılıp 'Beni bulduğun için teşekkür ederim' dediğini ve yanağından öptüğünü aktardı.

Alequin'in söylediğine göre amcasının hala hayatta olabileceği fikri, 2020'de 'sadece eğlence olsun diye' online bir DNA testi yaptırdığı sırada aklına geldi. Test, sonunda amcası olduğu ortaya çıkan adamla %22 oranında uyuşuyordu. O dönemdeki arama çalışmalarının sonuçsuz kaldığını anlatan Alequin ve kızları, daha sonra yeniden arama çalışmalarına başladı.

'AĞLAMAYA BAŞLADIK'

Halk kütüphanesine yaptığı bir ziyarette araştırmaya koyuldu. Daha sonra ise polisine başvurdu. Bu yeni araştırmanın sonunda, polis ve FBI'ın da yardımıyla Albino'nun yeri nihayet tespit edilebildi. Ardından hem Albino hem de kız kardeşi DNA örneği verdi.

20 Haziran'da Alequin'in annesinin evine giden yetkililer, kayıp Albino'nun 73 yıl sonra bulunduğu haberini verdi. Alequin, "Araştırmacılar gittikten sonra ağlamaya başladık" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Annemin ellerini tuttum ve 'Onu bulduk' dedim. Çok mutluydum."

24 Haziran'a gelindiğinde ise Albino, Oakland'e giderek aile üyeleriyle on yıllar sonra kavuştu. Alequin amcasının medyayla konuşmak istemediğini söyledi. "Onu bulmaya her zaman kararlıydım ve kim bilir, hikayem aynı şeyi yaşayan diğer ailelere yardımcı olabilir" dedi Alequin.