DünyaDonmuş cesedi mağaradan çıktı! Gizem 40 yıl sonra çözüldü

Donmuş cesedi mağaradan çıktı! Gizem 40 yıl sonra çözüldü

30.08.2024 - 11:40 | Son Güncellenme:

Bir mağarada donmuş halde bulundu, yürütülen soruşturmaya ve tüm testlere rağmen kimliği meçhul kalınca, 'Pinnacle Adamı' olarak anılmaya başlandı. Gizemi on yıllar sonra çözen ise parmak izi belgesi oldu.

Donmuş cesedi mağaradan çıktı Gizem 40 yıl sonra çözüldü

ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki yetkililer, 1977'de Appalachian Yolu'ndaki Pinnacle'ın altındaki bir mağarada donmuş kalıntıları bulunan adamın kimliğini tespit etti.

Haberin Devamı

Berks County Adli Tabip Ofisi düzenlenen basın toplantısında, 'Pinnacle Adamı' olarak anılan kişinin kimliğini Nicolas Paul Grubb olarak açıkladı. İki yürüyüşçü, Grubb'ın cesedini takvimler 16 Ocak 1977'yi gösterirken Albany Township ilçesinde ortaya çıkardı.

O Ocak, Pensilvanya tarihinin en soğuk aylarından biri olarak kayıtlara geçmişti. Zira kar kalınlığı yaklaşık 124 cm'e ulaşmıştı. Grubb, 25 ila 35 yaşları arasında, mavi gözlü ve kızıl kıvırcık saçlı beyaz bir erkek olarak tanımlanmıştı. 1.77 cm ila 1.80 cm boyunda ve yaklaşık 70 kg ağırlığında olduğu düşünülüyordu.

ONLARCA YIL ÇÖZÜLEMEDİ

Donmuş cesedi mağaradan çıktı Gizem 40 yıl sonra çözüldü

17 Ocak 1977'de Reading Hastanesi'nde yapılan bir otopsinin ardından, adamın ölüm nedeni Fenobarbital ve Pentobarbital maddelerinin aşırı dozu olarak listelendi ve ölüm şekli intihar olarak ilan edildi. Herhangi bir cinayet belirtisi de yoktu. Hayata veda ettiğinde henüz 27 yaşında olan Grubb'ın cesedine kimse sahip çıkmadı ve dava onlarca yıl boyunca çözülemedi ve isimsiz mezarların olduğu bir ilçe arazisine gömüldü.

Haberin Devamı

Ağustos 2019'a gelindiğinde, cesedi mezardan çıkarıldı ve Reading Hastanesi'ne götürüldü, burada bir adli antropolog, adli patolog ve adli odontolog tarafından incelendi.

Adli diş muayenesinden alınan örnekler Kuzey Teksas Üniversitesi İnsan Tanımlama Merkezi'ne gönderildi. Departman geçmişte çözülemeyen davaları açıklığa kavuşturmada başarılı olmasıyla tanınıyordu. Gerekli testler yapıldı fakat bu muayeneler herhangi bir sonuç vermedi. 

BİR SAATTEN KISA SÜREDE EŞLEŞTİ

Bu ayın başlarında ise, çözülemeyen davalar üzerine çalışan bir yetkili Grubb'ın orijinal parmak izlerinin yer aldığı onaylı bir belgeyi buldu ve inceleme için FBI'a sundu. Bir ajan 27 Ağustos'ta bir saatten kısa sürede eşleşme buldu ve sonunda onu teşhis etti.

Grubb ile bağlantısı bulunan biri kimliğini doğruladı ve yetkililere belgeler sundu. Ailesi şimdi onu bir aile mezarlığına gömmek istiyor ve Adli Tabip Ofisi onu evine getirmek için çalışıyor.