Dünya 2.8 metrelik dev yakalandı! Rekor kırıldı, tam 43 dakika direndi

2.8 metrelik dev yakalandı! Rekor kırıldı, tam 43 dakika direndi

06.06.2023 - 14:28 | Son Güncellenme:

İtalya'nın kuzeyinde oltayla tutulan en uzun balık olarak kayıtlara geçen gelişmenin görüntüleri dünya basınında manşet oldu.

2.8 metrelik dev yakalandı Rekor kırıldı, tam 43 dakika direndi

ABD asıllı Alessandro Biancardi insanlık tarihinin kayıtlara geçecek bir olaya imza attı. Alessandro İtalya'nın kuzeyinde Po Nehri'nde 'bir canavar yakaladığını' sosyal medya hesabından duyurdu. Alessandro konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: 

Haberin Devamı

'İlk kez onu gördüğümde gerçekten bir canavarı yakaladığımı fark ettim, vücudumda adrenalin hızla pompalanmaya başladı ve onu kaybetme korkusu beni neredeyse paniğe sürükledi'

OLTAYLA TUTULAN EN BÜYÜK BALIK

23 yıldır hobi olarak balıkçılıkla uğraştığını belirten Alessandro, ilk kez bu kadar büyük bir canlı yakaladığını belirterek 2.8 metre uzunluğundaki balığı tam 43 dakikada yakaladığını bildirdi.

Alessandro balığı henüz tartmadığını da basınla paylaştı. Alessandro başarısı sonrası konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Uluslararası Av Balıkları Derneği söz konusu balığın dünya rekorunu kırdığını aktardı.

BİR BENZERİ GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA YAŞANDI

Öte yandan Mayıs ayının son haftasında ABD'nin Oklahoma eyaletinde Bryan Baker tarafından yakalanan dev balık dünyada ses getirdi. Büyük Cherokee Gölü'nde yakalanan balık sayesinde bölgenin ekosistemi bir faciadan kıl payı kurtuldu.

REKOR KIRILDI

Uluslararası Av Balıkları Derneği'ne (IGFA) göre olta ile yakalanan en ağır balık 2005 yılında 40 kilo ağırlığındaydı. Baker'ın yakaladığı balık ise yıllar sonra rekoru egale etti.