Doğu Karadeniz'e özgü bir bal türü olan deli bal fazla miktarda tüketildiğinde baş dönmesi ve sarhaoşluk gibi belirtilere sebep oluyor. Aşırı tüketildiğinde halk arasında bal tutması denilen zehirlenme belirtileri görülüyor. Arılar bu kahverengi balı Ormangülü çiçeklerinden elde eder ve Ormangülü, Türkiye'de Karadeniz ikliminin görüldüğü 0-3000 m yükseklik aralığında yetişir. Deli balın zehirli etkisini yok etmek için kaynatmak ya da uzun süre bekletmek gerekmektedir. Kalp ritmi bozukluğu Boğazda yanma Deride ve gözde kızarma Bulantı Kusma Ağız ve burunda kaşınma Tükürükte artış Bulanık görme veya geçici körlük Baş ağrısı ve dönmesi İshal Tansiyon düşüklüğü Bilinç kaybı Halk arasında mide ağrısı, bağırsak rahatsızlıkları, şeker ve yüksek tansiyon tedavisinde kullanılan deli bal Avrupa'da da doktor kontrolünde tansiyonu düşürmek için kullanılır. Deli bal zehirlenmesi zamanında müdahele edilmezse ölümlere neden olmaktadır. Bir çay kaşığından fazla tüketilmemesi tavsiye edilmektedir.