Cumartesi Yeni Kedi Kız

Yeni Kedi Kız

21.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Merakla beklenen yeni Batman filmi “Kara Şövalye Yükseliyor”da Anne Hathaway Kedi Kadın rolünde

Yeni Kedi Kız


Anne Hathaway, kariyer basamaklarını hızla çıkıyor. Haftaya gösterime girecek, Batman filmi “The Dark Knight Rises / Kara Şövalye Yükseliyor”da Kedi Kadın’ı canlandıracak. Bu rol, kariyerine aile filmleri ile başlayan, son yıllarda ise romantik komedilerin asıl kadınını canlandıran Hathaway’in yepyeni bir izleyici kitlesine ulaşması demek.

Haberin Devamı


Christopher Nolan’ın yönettiği ilk Batman filmi “Batman Başlıyor / Batman Begins”le (2005) ile yeni bir seriyle hayata dönen Yarasa Adam’ın düşmanlarından biri olan Kedi Kadın, yeni seride izleyici karşısına çıkmamıştı. Batman’le yarı flört yarı dövüş halinde bir ilişkisi olan Kedi Kadın / Selina Kyle rolünde Hathaway, Batman hayranlarının karşısında da bir sınav verecek. Ama Hathaway bugünlere cesur adımlarla geldi. 19 yaşındayken rol aldığı aile komedisi “The Princess Diaries / Prenses Günlükleri” ile yıldızı ticari sinemada parlayan oyuncu, sınavlardan geçme konusunda tecrübeli. Ne de olsa Merly Streep’in beğenilen performanslarından birini sergilediği “Şeytan Marka Giyer / The Devil Wears Prada”da başrol oynamışlığı var. Hathaway’in, Streep’den sahne çaldığını iddia edemeyiz. Ama Streep’in canlandırdığı patronun işkence ettiği asistanı rolünde, şaşkın ve itaatkar karakterini gayet iyi taşıdı.

Haberin Devamı


Kariyerinin diğer dönüm noktası ise 2005’de rol aldığı “Brokeback Mountain”dı. Başrollerini Heath Ledger ve Jake Gyllenhaal’ın paylaştığı, Ang Lee imzalı dramda, Gyllenhaal’un karakterinin antipatik karısı rolünde, hem fiziksel hem de karakter olarak alışılmadıktı.

Nasıl Kedi Kadın oldu?

Açıkçası Kedi Kadın için seçmelere gelen isimler listesini gördüğünüzde o neslin tüm dikkat çeken aktrisleri arasından sıyrıldığını anlıyorsunuz: Angelina Jolie, Natalie Portman, Jessica Biel, Charlize Theron Emily Blunt, Vera Farmiga, Abbie Cornish, Eva Green, Blake Lively, Olivia Wilde ve Keira Knightley.

Zaten seçmeler sırasında Hathaway, Kedi Kadın için değil, Harley Quinn rolü için düşünüldüğüne ve çağrıldığına inanıyordu. Nolan’la olan bir konuşmasının ardından Kedi Kadın’ın seçmelerine çağrıldığını öğrendi.

Rolü almayı çok isteyen Hathaway, ajansından “İyi haberlerim var” diye başlayan bir telefon gelince “Kedi Kadın oldum” diye bağırarak odada koşmaya başladı. Ajansı onu sakinleştirip, Akademi Ödülleri’ni sunma teklifi geldiğini söyleyince bozulan Hathaway, kısa süre sonra Kedi kadın rolünü aldığını öğrendi.

Ancak rolü aldıktan sonra da zorluklar bitmedi. Giysiye sığmak ve fiziksel olarak rolün altından kalkabilmek için Hathaway, haftada beş gün süren antrenman, zorlu egzersizler, dans ve dublör eğitiminden geçti. Bu sürecin ardından bunun fiziksel olarak en zor rolü olduğunu söyleyecekti.

Haberin Devamı

Anne Hathaway, yeni filminde Christian Bale’ın canlandırdığı Bruce Wayne ile...

Kimler Kedi Kadın olmuştu?

MIchelle PfeIffer:
Bu karakterin adı geçince ilk akla gelen isim. 1992 yapımı, Tim Burton imzalı “Batman Returns / Batman Dönüyor”un Penguen dışındaki diğer kötüsüydü. Ama bütün filmin en hatırlanan karakteri oldu. Burton, Pfeiffer’a müthiş bir tanıtım sahnesi armağan etti. Selina Kyle’dan Kedi Kadın’a dönüşümüzü gösteren sahnede evindeki “Hello Here” (“Merhaba”) yazan neon levhanın dönüşüm sırasında kırılarak “Hell Here”a (“Cehennem Burası”) olması akıllardan çıkmaz.

Maskeli bir baloda, bir tek kendisi ve aşık olduğu Bruce Wayle’in maskesiz olduğu bir sahnede Siouxsie and the Banshees şarkısı “Face to Face”le dans ettikleri sahne için de Kedi Kadın Tim Burton’a teşekkür borçlu.

Halle Berry:
2004 tarihli “Catwoman”da talihsiz Halle Berry ünlü kahramanı ete kemiğe büründürdü. Ancak filmin Batman veya şehri Gotham’la ilgisi yoktu. Zaten karakterin adı da Kyle değil, Patience Phillips’dı.
Film büyük bir hezimet olarak karşılandı.