13.01.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:
axcum021.jpg Richmond Oteli'nin altıncı katındaki restoran ilk Leb-i Derya'yla kıyaslandığında İstanbul'u daha kuşbakışı görüyor. Handan Özbek Gür "Buranın panoramik bir manzarası var, şehre gemi güvertesinden bakıyorsunuz sanki" diyor. Ve ekliyor: "İstanbul'da teras konseptini biz yarattık. Beş yılda piştik. İkinci şubenin zamanı gelmişti. Gözümüz uzun zamandır Richmond'un altıncı katındaydı. Zaten Leb-i Derya demek Beyoğlu demek, bu semtten vazgeçemezdik." İstanbul'da teras ve manzara deyince akla ilk gelen mekanlardan biri Leb-i Derya olsa gerek. İstiklal Caddesi'ndeki Kumbaracı Yokuşu'nda, harabe bir teras katını yola sokan eski basketbolcular Handan Özbek Gür ve Aycan Yeniley'in yarattığı bu mekanın ikinci şubesi de Beyoğlu'nda: Leb-i Derya Richmond. Dekorasyonda beyaz renk ağırlıkta. Masalar ahşap, sandalyeler bej. Elips şeklindeki bar, şömine, yayılarak oturabileceğiniz geniş koltuklar... Restoranın her köşesi manzaraya hakim. Gür ve mekanın ortaklarından olan kardeşi Ahmet Özbek mönünün eski İstanbul mutfağından oluştuğunu anlatıyor, "Rum, Ermeni, Boşnak, Çerkez, Osmanlı lezzetlerine yer verdik" diyorlar. Buğday ve nohutla pişirilmiş herissa, uskumru köftesi, tike kebabı, sumak ve soğanla doldurulmuş mezgit mekandaki yemek seçenekleri arasında. 40 ayrı baharatla hazırlanan ve kremalı patatesle sunulan bonfile lokantanın en popüler yemeği.Fiyatlara gelince... Başlangıçlar 11-22, salatalar 15-18, makarna 15-25, ana yemekler 20-26, tatlılar 9-23 YTL arasında. Yerli şarapların bardak fiyatı 10 ila 12 YTL. Viski likörü, votka ve konyakla hazırlanan grog adlı içki ise yeni bir tat arayanlara göre. Grog çeşitlerinin isimleri de esprili: Feraye, Hayriye, Nuriye ve Rukiye.Gür ve Özbek mönüdeki bazı isimlerle "oynamışlar". Mesela Türk kahvaltısına Topkapı, İngiliz kahvaltısına ise Buckingham adını vermişler. Yani, burada sizi "saraylara layık" bir kahvaltı bekliyor.Ayrıca Leb-i Derya Richmond'da önümüzdeki haftadan itibaren her pazar brunch düzenlenecek.Sadece yemek için değil, güneşin battığı dakikalarda kokteyl yudumlamak, şömine karşısında sıcak şarap ve alkollü salep içmek için de uğrayabileceğiniz mekanda servis 11.00'de başlıyor. Restoran hafta içi 02.00, hafta sonu 03.00'e kadar açık. 40 ayrı baharatla hazırlanan bonfile