03.11.2014 - 17:16 | Son Güncellenme:
Sosyolog Sibel Harman Tertemiz, verimli ders çalışmanın zamanı iyi değerlendirmekle olacağını belirterek, "Birçok etmenin yanı sıra, özellikle cep telefonu kullanımı, ders dinleme ve çalışmanın yanı sıra, derslere adapte olmanın ve yoğunlaşmanın ve zamanı verimli kullanmanın önünde büyük bir engel yaratıyor" dedi.
Mersin'in merkez Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi bünyesinde verilen ücretsiz kurslara katılarak üniversite ve liselere hazırlanan gençlere yönelik olarak ‘Meslek Tanıtım ve Sınav Sistemi’ hakkında bir toplantı yapıldı. Belediye konferans salonunda düzenlenen toplantıya, tıp doktoru, avukat, diş hekimi, gemi kaptanı, sosyal hizmet uzmanı, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, sağlıkçı ve psikolojik-rehberlik danışmanı mesleklerinden farklı uzmanlar, üniversite sınavların hazırlanan gençlere meslekleri hakkında bilgiler vererek onları aydınlattı, icra ettikleri meslekleri hakkında, gençlerin fikir sahibi olmalarını sağladı. Meslek tanıtım toplantısında ilk olarak Hakkari Binevş Kadın Danışma Merkezi’nden Sosyolog Sibel Harman Tertemiz, üniversite ve lise giriş sınavlarına hazırlanan gençlere etkin ve verimli ders çalışma yöntemleri, hedef belirleme, sınav kaygısı ile baş edebilme ve sınav sistemi hakkında çeşitli bilgiler verdi. Sınavlara hazırlanan gençleri, ders çalışmaktan alıkoyan kimi etkenleri de anlatan Tertemiz, özellikle zamanı verimli ve düzenli kullanmaları noktasında gençlere uyarılarda bulundu. Tertemiz, birçok etmenin yanı sıra, özellikle cep telefonu kullanımının, ders dinleme ve çalışmanın yanı sıra, derslere adapte olmanın ve yoğunlaşmanın ve zamanı verimli kullanmanın önünde büyük bir engel yarattığına dikkat çekti.
“Verimli ders çalışmak zamanı iyi değerlendirmekle olur” diyen Tertemiz, "Zamanı yanlış ve gereksiz şeylerle geçirmezseniz, eksik ve hatalarınızı düzeltirseniz, ilgilendiğiniz faaliyetleri ve hobileri ihmal etmezseniz başarı kendiliğinden gelecektir. Verimli ders çalışmanın esası da zamanı, belirlenen amaçlar ve öncelikler için programlı ve verimli olarak kullanmaktan geçer. Gerçekten kararlı olun, şu üniversiteyi ve şu bölümü kazanacağım deyip kendinizi motive edin. Çünkü mesleğiniz, ömür boyu taşıyacağınız etiketiniz, ömür giyeceğiniz bir kıyafetiniz olacak. Ömür boyu mutsuz bir yaşam sürmek istemiyorsanız, mesleğinizi de bilerek ve severek seçin. Mesleğe sadece parasal açıdan değil, öncelikle o mesleği yaparken mutlu olup olmayacağınızı hesaba katarak seçin" şeklinde konuştu.
Tertemiz, bilgilendirmesinin ardından da aralarında tıp doktoru, avukat, diş hekimi, sağlıkçı, gemi kaptanı, sosyal hizmet uzmanı, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, psikolojik-rehberlik danışmanı mesleklerinden farklı uzmanlar, toplantıya katılan gençlere meslekleri hakkında bilgiler verdi. Ayrıca meslek seçiminde titiz ve kararlı olmaların yönünde gençlere tavsiyelerde bulundular.