Cadde Seferiye Hatun nasıl öldü? Uyanış Büyük Selçuklu Çiğdem Selışık Onat kimdir? İşte, biyografisi

Seferiye Hatun nasıl öldü? Uyanış Büyük Selçuklu Çiğdem Selışık Onat kimdir? İşte, biyografisi

15.03.2021 - 22:30 | Son Güncellenme:

Çiğdem Selışık Onat tarafından Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Seferiye Hatun rolü canlandırıyor. Başarılı oyuncu, dizide dikkat çeken Melikşah Sultan'ın annesi rolüne hayat veriyor. Peki, Seferiye Hatun tarihte kim ve nasıl öldü? Çiğdem Selışık Onat kimdir?

Seferiye Hatun nasıl öldü Uyanış Büyük Selçuklu Çiğdem Selışık Onat kimdir İşte, biyografisi

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi oyuncu kadrosu merak ediliyor. Dikkat çeken yapımda Çiğdem Selışık Onat, Seferiye Hatun rolü ile izleyici karşısına çıkıyor. İzleyenler, Seferiye Hatun'u oynayan Çiğdem Selışık Onat aslen nereli, kaç yaşında sorgusunu yapmaya başladı. İşte, Çiğdem Selışık Onat hakkında detaylar... 

Haberin Devamı

SEFERİYE HATUN KİMDİR, NASIL ÖLDÜ? 

TRT1'in sevilen dizisi Uyanış Büyük Selçuklu 'da Seferiye Hatun çok konuşuluyor. Sultan Alparslan’ın karısı ve Melikşah’ın annesi olan Seferiye Hatun, devletin baş hatunudur ve sarayda her şey ondan sorulur. Ancak Seferiye Hatun hakkında yeterli bilgi yoktur.

ÇİĞDEM SELIŞIK ONAT KİMDİR?

Onat, 14 Mayıs 1939 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Genç Oyuncular’ın bir parçası olduğu Robert Koleji’nden mezun olduktan sonra profesyonel kariyerine Yıldız Kenter’in daveti üzerine Kent Oyuncuları’nda başladı. Üyesi olduğu iki yıl boyunca diğer birçoğunun yanında Anouilh’un ‘Eurydice’inde Eurydice’i, ‘Voice of the Turtle’da ise Sally karakterini canlandırdı. Ardından Ankara’da Devlet Tiyatrosu’na girdi. ‘Vanya Dayı’ oyununda Sonya’yı, ‘Rüya Oyunu’nda Indra’nın kızını, ‘Onikinci Gece’de ise Viola’yı, ‘Julius Ceasar’da Portia’yı, ‘Andorra’da ise Barblin’i oynadı.

Haberin Devamı

1965’te ailesiyle beraber Stazburg, Fransa’ya taşınan Selışık Onat, Centre de l'Est’de yönetmenlik eğitimi aldı. 1971’de Amerika’ya taşındı ve 2011’de Türkiye’ye dönene kadar birçok alanda çalışmalar yürüttü. 2004’e kadar UNCSA’da çalıştıktan sonra New York’a geçti ve NYU, ‘Tisch School of Arts’da eğitmen ve yönetici olarak yer aldı. Bu yıllar boyunca aynı zamanda ‘Caroline Playmakers’, ‘Actor’s Company’, ‘Lincoln Center’, ‘George Street Playhouse’ ve ‘Huntington Theatre’da başrollerde yer aldı. Yer aldığı oyunlardan ikisi, Arthur Lawrance tarafından yazılan ‘Attacks on the Heart’ ve Sinan Ünel’in eseri olan ‘Cry of the Reed’ kendisi için yazıldı. Çırak ile 27. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Çiğdem Selışık Onat, tiyatro çalışmaları yanı sıra 1987’den itibaren çeşitli film ve dizilerde oynuyor. Yer aldığı son projelerden, 2020 yılında rol aldığı Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Seferiye Hatun karakterini canlandırdı.