Aslında davet ilk geldiğinde 16 yaşında komi olarak başladığı çalışma hayatında bugün zincir restoran sahibi olan o isim son derece ilgimi çekti. 1975, Sivas doğumlu Hüseyin Aymutlu, 54 şubesine bir yenisini ekledi: Happy Moon’s Grup’un son hizmeti Etiler Akmerkez’in içinde yer alan No.54 Kebap&Steak... Bizler de soluğu bu şık restoranda aldık, kendimizi keyifli bir sohbetin içinde bulduk.
Hüseyin Aymutlu’nun soy isminden ilhamla kurulan Happy Moon’s Grup çatısının altında, Happy Moon’s, İkon ve Bob’s yer alıyor. İkon daha İtalyan ağırlıklı, Bob’s ise fast food severlere hitap ediyor. Sekiz ay önce açılan No.54 Kebap&Steak’in mutfak ekibi Adana ve Gaziantep’ten geliyor. Restoran müdürü İlker Otay işine hakim, garson Mustafa Tan ise tüm gece servisiyle mest ediyor. Gelelim Şef Bayram Öztürk’ün yemeklerine...
Öne çıkan lezzetler
Başlangıçlardan Konya obruk peyniri, sosis ızgara ve istiridye mantarı sunuldu. Özellikle istiridye mantarı, döküm tavada tereyağı, sarımsak ve biberiye ile kavrulmuş, çok başarılı bir lezzetti. Ekmekler puf her biri farklı unlarla ve değişik şekillerde üzerlerinde çörekotlarıyla öne çıkıyordu. Ardından gelen mezeler genel olarak iyiydi. Aralarından fava, son derece hafif ve lezizdi. Patlıcan salata ve Girit ezme de aynı şekilde.
Kebaplardan basma (Adana) kebap, tüm heybetiyle masadaki yerini aldı. Masanın yıldızı ise şüphesiz dana lokum oldu. Lezzetiyle damaklara, görüntüsüyle de gözlere hitap etti. Bu konuda Şef Bayram Öztürk’ü tebrik ediyorum. Dana spagettiyi de denemenizi tavsiye ediyorum.
Son olarak tatlılarda kabak tatlısı favorimiz oldu. Katmer ve baklava da şerbetli tatlı sevenler için ideal seçenekler...
Her profile hizmet
Hikayenin başına dönersek, Hüseyin Bey, genç yaşta birçok iş tecrübesinin ardından kendi restoranını açma fikrini askerdeyken şekillendirip, 1999 yılında döndüğünde Kadıköy’de gençlere yönelik bir mekanı hayata geçirmiş. Kendisi, “Çalıştığım yerler içinde en mutlu hissettiğim yer yabancı kökenli bir restorandı. İşin tüm inceliklerini orada öğrendim” dedi. “Burayı neden açtınız?” diye sorduğumda ise şu cevabı verdi: “Her misafiri yakalayabilecek markalar yaratmak istedim. Ulaşılabilir lüks kavramını sunmayı hedefledim. Sırada, 2023’te Los Angeles ve Londra’da şube açmak var.”
Doğrusu benim hoşuma giden taraf, markanın çeşitli segmentlerde hizmet vermesi oldu. Eminim ki No.54 Kebap&Steak, çok yakında fine-dining olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir.
Asya lezzetleriyle pazar brunch’ları
Grand Hyatt İstanbul, Asya mutfağının sevilen lezzetlerinin yer aldığı pazar brunch’larıyla misafirlerini ağırlıyor. Sanatla iç içe dekorasyonuyla dikkat çeken mekanda, Filiz Çağla’nın piyano dinletisi eşliğinde altı ayrı masada zengin bir açık büfeyle karşılaşıyoruz. Kimchi, suşi, tatlı ekşi soslu tavuk, teryakili somon, tempura karides, zencefil soslu dana kaburgaya ek olarak vegan seçenekler de var. Şef Yusuf Gülyiyen’in dışı somon, içi karides tempura ve özel sosuyla sunduğu suşi, imza bir lezzet olarak öne çıkıyor. Aslında Asya mutfağını otelin merkezi bir noktasında sunmak çok iddialı diye düşünüyorum.
Öte yandan bir Buda heykelinin altından akan sulara piyano müziği karışıyor ve güzel bir pazar gününde İstanbul’un karmaşasından hızla uzaklaşıyorsunuz.