İstanbul Belediyesi’nde görev yaptığım 80’li yıllarda tesadüfen Gülhane Parkı’nda yine büyükşehrin yaptığı bir etkinlikte tanıştım Sedat Zincirkıran’la. Genç, atak, yiyecek - içecek sektöründe yükselmek isteyen bir kişiliğe sahipti. Daha sonraki senelerde irtibatımız kopmadı. Gençliğimizin efsanevi lokali Sardunya’yı sevgili Gülsüm ve Sami Coşar’la kurdu ve uzun yıllar işletti. Atilla Demircioğlu ve gitarını sevdirdi, hatta müptelası etti. Ne de olsa serde Saint Josephlilik var. O zamanlar Fransız şansonları dinleyecek çok fazla imkan yoktu. Haftanın belirli geceleri ‘U’ şeklindeki barın etrafında olurduk.
Daha sonraki yıllarda Sardunya Catering’i organize etti, fabrikalara yemek veren bir dev yarattı. Et rendering tesisini buna ekledi. Karaköy Deniz Ticaret Odası’nın rıhtımını başarıyla uzun yıllardır işletiyor, onun sayesinde dinledik Bülent Özdemir & Hande ikilisini.
Hem sunum hem bilgi veriliyor
Menüde en çarpıcı tatlar; Belçika’dan deneyimli Erkan Karaduman’ın yönetiminde imal edilen el yapımı sosisler, deniz ürünleri, özel formülle kurutulan patates cipsleri, tempura hamuruyla hazırlanan ve derin demir tavada kızartılan sebzeler, değişik mini burger ve
sandviçler.
Hayran kaldığım ve tadıyla çocukluğuma yolculuk yaptığım lezzet ise ‘annemin ızgara köftesi.’ Aslında basit ama bir daha gidersem ilk olarak isteyeceğim şeydir.
Son olarak bira yapımıyla ilgili birkaç nokta: Kullanılan şerbetçi otları Almanya, Amerika, Slovenya ve İngiltere’den getirtiliyor. Maltlar ise İngiltere’den. Öğrendiğime göre birada su çok önemli. O da ters ozmosla arıtma sonunda elde edilip kullanılıyor. Mayalar,
Belçika ve Fransa menşeli.
Biralar tepside geliyor ve size içmeden evvel küçük bir brifing de veriliyor. İsmail Kalemkuş, bu işi adeta hatmetmiş. Barda Selçuk Tiryaki, aldığı eğitimle size zarif ama kendinden emin bir ifadeyle birayı anlatıyor. Menü aslına çok geniş. Çıtır tavuk kanatları, ciğer pate özel ekmeği eşliğinde ev yapımı tavuk, tahıl salatasıyla midye tava, buharda somon salatası, fishand chips, fajita, hamburger ve dana şinitzel. Tatlılarda ise karamel sosla sunulan hurmalı cevizli kek, elmalı crumble ve çikolatalı suffle.