Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

NİŞANTAŞI’NDA BAŞKÖŞE LEZZETLERİ...
Nişantaşı’nın eskilerinden biridir Başköşe, her ne kadar bir süre önce isim değiştirmiş olsa da Bronz Sokak’ın sevilen kebap lokantası ve buluşma adresidir.
Uzun yıllar
Güneydoğu Anadolu lezzetlerini reçeteleriyle doğru şekilde uygulayan Mardinli şef Reşit Demir’in hassasiyetle dikkat ettiği nokta, kullandığı malzemelerin standardının asla bozulmamasıdır. Malzemeleri bizzat organik ürünler arasından seçmesi, mesela tulum peynirini Erzincan’dan, maş fasulyesini ise Kilis’ten getirmesi, buna örnek teşkil edebilir.
Aynı kalite ve tat
NİŞANTAŞI’NDA BAŞKÖŞE LEZZETLERİ...
Tüm Başköşe’lerin döneri, Nişantaşı’ndaki yerlerinin
17 yıllık dönercisi Nuri Etişgen tarafından hazırlanmaktadır. Kullanılan et ise bizzat Nuri şef tarafından Kırklareli’ndeki
et çiftliğinden seçilip,
getirilmektedir.
Hakikaten ne zaman gitsem, kebapların kalitesi ve tadı da hep aynıdır. İlk açılan Nişantaşı şubesini, Göktürk ve Boğaz’da Sortie’de açılan şubeleri takip etmiştir. Tek önemli nokta her yerde aynı kalite ve tadı muhafaza edebilmeleridir.
Deneyimli müdür
Geçtiğimiz hafta Lezzet Dernekleri Federasyon Başkanı Vasfi Pakman ile gittiğimizde, neredeyse tüm masalar doluydu. Yılların deneyimli müdürü Cihan Çil, bizi bir masaya oturttu ve kurutulmuş domates, ıspanak salatası, anında yapılmış nefis bir çiğköfte, zeytinyağlı enginar, pastırmalı humus getirdi. Hepsi de çok beğenildi.
Ardından gelen Tarsusi (az yağlı ve soğanlı) Adana çok hoşuma gitti. Şaşlık ise dana antrikottan yapılmıştı. Maalesef fazla pişirildiği için çok tercih edilmedi, arkasından gelen pirzola kalemleri, yanındaki bulgur pilavıyla çok lezizdi.
İlik suyu spesyali
Bu arada kış aylarında Başköşe’nin bir spesyali var ki, o da günlük ilik suyu hazırlamalarıymış, misafir masasına oturunca shot bardaklarıyla sunuyorlarmış. Müdavimleri evlerine giderken şişeyle yanlarında götürebiliyorlarmış. Bu uygulama özellikle vücutta kolajeni artırmak için hanımlar tarafından daha çok rağbet görüyor olmalı...
Leziz bir kebapçı
Tatlılara gelince tabii ki Reşit Şefin elleriyle yaptığı bol Antep fıstıklı sıcak künefe tadılmalı, tercih etmeyenlere
NİŞANTAŞI’NDA BAŞKÖŞE LEZZETLERİ...
dondurmalı irmik helvası da mevcut.
Velhasıl hoş ve klasik bir atmosferde minimal dekorasyonlu, leziz bir kebapçıdır Başköşe!