Bir süre evvel bir yazımda Grandma’dan bahsetmiştim. Önce Nişantaşı sonra da Bebek’te açılan mekanı Ceyda Kösem sıfırdan kurmuş ve çok hoş bir fırın kafe konsepti oluşturmuş diyerek... Grandma son günlerde müdavimlerini yeni bir destinasyonda, Etiler’deki Akmerkez’in girişinde ağırlamaya başladı.
Ben de merak edip, ziyaret ettim. Nişantaşı’ndaki şubeden terfi eden Can Şahin’in burada payı büyük. Etiler’de iddialı bir tesis kurmuşlar. Şirketin genel koordinatörü Haluk Elüstün, artık zamanının çoğunu burada geçiriyor.
Şimdi gelelim menüye, günlük klasik salatalar ve her gün çıkan tek çeşit ana yemek burada da aynen korunmuş. Gittiğimiz gün nohut salata, buğdaylı roka, haşlanmış brokoli ve karnabahar salatası vardı. Biz biraz geç kaldığımız için ne dana gulajı, ne de tavuk pirzolayı tadabildik. Ana menüyle yetindik.
Başlangıçlarda paylaştığımız kıtır ekmeğiyle gelen pancarlı humus ve
antioksidan ıspanak salatası değişikti.
Formunu korumak isteyenler unutulmamış
Ana yemeklerde gelen jumbo karidesli spagetti, herkes tarafından beğenildi.
Şimdi gelelim özellikle hanımlar ve formunu korumak isteyen herkes için müthiş çeşitleri olan tatlılara... Ceyda Hanım, misafirlerini ekşi mayalı ekmekler dışında bu leziz tatlıları da keşfetmeye bekliyor. Özellikle tavsiyem ise, yanık cheesecake. Bu cheesecake’in esprisi, altındaki hamurlu kısmın (crust) hiç kullanılmamış olması. Benim favorim ise, glutensiz vişneli ve fındıklı kek oldu. Bir de badem unuyla yapılan böğürtlenli kekle, şimdilik sadece Akmerkez’deki şubesinde tadabileceğiniz şekersiz elmalı tart denenmeli.
Nişantaşı şubesinde favorim olan şekersiz tam buğday kekini de hatırlatmadan