Bodrum, son iki yılda maalesef çok ciddi yabancı turist kaybına uğradı. İmdada yerli turist yetişti. Bu yılki tabloyu Bodrum’da oteli olan bir dostuma sordum. Geçtiğimiz seneye nazaran daha ümitli olduklarını söyledi. Bir taraftan da koy ve şehir merkezinde inşaatlar devam ediyor, mekanlar el değiştiriyor ve yeni yeni isimler geliyor.
Bahçesinde keman ve akordeon eşliğinde etler yenilen, Güneydoğu’nun kuru patlıcan dolmalarının tadına bakılan ve kuyu kebabıyla ün salan Karski, bu yaza hızlı gireceğe benziyor. Özellikle de yeni geliştirdiği ızgarasına
çok güveniyor Adnan Şen.
Yalıkavak Marina’ya giden Kazım Ak’ın Tango’sunun yerinde şu an büyük bir faaliyet var. Oraya da The Tudors Pub açılıyor. Hemen yanına, İstanbul’dan tanıdığımız ve 1 Mayıs’tan itibaren fasılın yer alacağı bir meyhane olarak Biz Bize hizmet verecek.
Bodrum’un sevilen pastanesi Yunuslar, yanındaki dükkanı kendi alanına katmış, menüsünü de kahvaltıdan yemeğe, içkiye ve hafif müziğe kadar uzanan geniş bir yelpazede hazırlamış. Belediye Marina’nın karşısındaki sokakta ‘Raşit’in kafesi’ diye bilinen, şimdilerin Bodrum Cafe’si bu yıl kendini epeyce yenilemiş. Özellikle terasında ve bahçesinde sakatat çeşitleri sunmaya hazırlanıyor. Son zamanlarda kokoreçin yeniden popüler olması herhalde bu şirin kafenin de iştahını kabarttı.
Belediyenin komşusu olan ve tarihi bir Bodrum evinin içinde kafe, bar ve pub olarak hizmet veren Molly Malone’s çok güzel dekore edilmiş bir mekan. İnşallah şanslı ve uzun ömürlü olur.
Bu günlerde yine Bodrum’un merkezinde gündemi meşgul eden bir başka konu da Hülya-Cemal ve Feyzi Atahan’ın açtığı sanat galerisi Ga’u. Burası galeri olmanın yanı sıra restoran ve hatta kulüp özelliği de barından bir mekan. Tam bir aile işletmesi; insan bir gidiyor, müdavimi oluyor. Bu yaz bahçesi ve sergileriyle çok ses getireceğine inanıyorum.
Gelelim Türkbükü’ne
İstanbul’da bu yıl en dolu mekan olan ve başarılı yemekle, dinlenebilir kaliteli müziği birleştiren People, yazın Bodrum’da Kuum
Otel’in içindeki eski Ulus 29’un yerinde
açılacak. Hazine yine aynı yerde devam edecek. Bi Alt Kapı’nın önünde eminim yine kuyruklar oluşacak. Bu arada Nişantaşı’ndaki Carbon da Türkbükü’ne gelecek.
Göltürkbükü’nde yaz-kış eğlencesinin ve kaliteli yemeğin merkezi olan Miam, her mevsim canlı ve hareketli. Miam demek, Haluk Bingöl demek. Onun kendine özgü tavırları ve misafire yaklaşımı, dostlarının her geçen gün artmasına yol açıyor. Şimdilerde mutfağa merak sardı. Oğluyla beraber bu yaz için değişik et yemekleri hazırlama telaşında. Bana tattırdığı kaburga, üç günde pişmişti ve deyim yerindeyse lokum gibiydi. Yanındaki garnitür ise fırınlanmış turptu.
Nostaljik bir gece
Geçtiğimiz hafta sonu Bodrum’da gençlik yıllarımın efsanevi DJ’i Mehmet Teoman’ı 25 yıl sonra tekrar gördüm. İstanbul’da her gece onu dinlemek için hayranlarının doldurduğu Coco’nun yaratıcısı... Bu sefer bizim jenerasyonu, Zazu’ya doldurmuştu. Bastonuyla gelenler bile vardı, resmen herkesi coşturdu.
Karidesli pilavının güzelliği bir yana, unutulmaya yüz tutmuş değerleri bulup
çıkardığı için Zazu’yu alkışlıyorum. Bu arada yeniliklerden de geri kalmamışlar ve dükkanın arka tarafına bir kahve köşesi yapıp, ‘funky beans’ konseptini sunacak. Bir dahaki gidişimde mutlaka tadıp, yorumlarımı yazacağım.
BODRUM'UN ACI KAYBI
Bodrum halkı, büyük bir değeri trafik kazasında kaybetti. Tam da yazımı hazırlarken, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ’ı kaybettiğimizin haberini aldım. Ruhu şad olsun. Bodrumlular, onu hiç unutmayacak.