Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Divan Türkbükü, ana yoldan bakıldığında gerçek bir saklı bahçe, ulu ağaçlar kurum

BİR TÜRKBÜKÜ KLASİĞİ
tarafından korunmuş, kollanmış. Düzeni, dekorasyonu, personeli ve ikramlarıyla farklı bir tesis. Türkbükü’nün klasiklerinden, her iki misafirden birisi müdavim.

Operasyon müdürü Ferhat Sevgi’ye, “Biz senin çocukluğunu biliyoruz, hadi yap” diyenleri bile duyabiliyorsunuz. Birçok misafir, gelecek yılki rezervasyonunu şimdiden yaptırmış. Özellikle paylaşmak istediğim bir şey var; mekanın satış direktörü Şirin Aykut, 27 yıldır burada.

Aykut, turizm sektörüne göre oldukça zor olan bu durumu başarmış bir yönetici. Kurduğu satış pazarlama sistemi ritüel olarak devam ediyor.

Önce kahvaltıyı anlatayım. Çok çeşidin olduğu büfede, daha çok yabancıların tercih ettiği somon ve palamut füme bile var. Diğer taraftan 8 - 10 çeşit peynir, zeytin, değişik renkli domatesler, dilimlenmiş mevsim meyveleri, müsli çeşitleri, Bodrumlu bir ailenin Divan için yaptığı özgün reçeller, menemen, peynirli gözleme, pankek ve yumurta çeşitleri...

Haberin Devamı

Hüseyin şefin hazırladığı yemekler ise menü kartını dolduracak kadar sayfa sayfa değil ama her biri hakikaten üzerinde çalışılmış tatlar. Salatalarını çok beğendim. Hangi Divan’a giderseniz gidin hep aynı lezzeti bulabilirsiniz. Akdeniz yeşillikleri, lor peyniri, yaban mersini, dolmalık fıstık, armut ve üzümle muhteşem bir ahenk oluşturuyor.

Vazgeçilmeyen lezzetler

BİR TÜRKBÜKÜ KLASİĞİ

Fırınlanmış pancar, salatalık, dereotlu yoğurtlu sos ile semizotu, hoş bir mevsimlik başlangıç. Çorbalarda iki defa üst üste yediğim közlenmiş biber çorbası, rendelenmiş elma ve kavrulmuş fıstık eşliğinde ilk defa tattığım bir lezzetti.

Makarna çeşitleri de zengin sayılır. Penne, domates, mozarella ve patlıcanlı fettucine ile deniz mahsullü ve enginarlı risotto öne çıkan lezzetler. Izgaralarda mekanın yıllardır değişmeyen tadı; ızgara köfte, bonfile ve kuzu dilimleri. Son yılların modası patates püresiyle sunulan ağır ateşte pişmiş dana kürek, özel salata ve garnitürlerle dana veya tavuk şinitzel, yoğurt ve naneli tereyağıyla sunulan Anadolu lezzeti mantı da oldukça lezzetli. Bir de ayrı bir grupta sunulması gerekenler var ki tam vazgeçilmezler; yoğurtlu kebap, kuzu dilimleriyle sunulan hünkar beğendi, mevsimine göre pazı veya yaprak sarma.

Haberin Devamı

Tatlılara gelince ilk vurgulayacağım şefin özeli sorbeler. Bunların arasında öne çıkan saksumal, zencefilli, rakı ve kavunlu olanlar müthiş. Diğer taraftan damla sakızlı sütlaç, profiterol, rokoko ve tiramisu da denenebilir.

Bütün bu muhteşem tatların altındaki imza Hüseyin Kahraman’a ait. Marco Polo

BİR TÜRKBÜKÜ KLASİĞİ
hotellerinde işe başladıktan sonra Topkapı Palace’a geçen ve 14 yıldır da Divan Otelleri’nde yer alan Kahraman, kışları Erenköy Pub’ı yazları Bodrum Divan’ı yönetiyor. Otelin fotoğrafçısı Gökhan Köksal ise hemen hemen herkesi tanıyor. Sabahın erken saatlerinde işe başlayan Köksal, saygılı tavırlarıyla dikkat çekiyor.

Otel, hizmeti ve konforu düşünüldüğü zaman son derece uygun fiyatlamalar yapmış. Zaten Türkbükü esnafı bu yılki sıkıntının farkına varmış görünüyor. Eminim ki geçen yıllardaki fahiş fiyat dedikodusu bu yıl devam etmeyecek.