CaddeOyuncu Şener Kökkaya hayatını kaybetti!

Oyuncu Şener Kökkaya hayatını kaybetti!

20.07.2024 - 16:41 | Son Güncellenme:

'Organize İşler', 'Vizontele', 'Eyvah Eyvah' serisi ve 'Vezir Parmağı' gibi filmlerde de rol alan tiyatro sanatçısı Şener Kökkaya, 82 yaşında hayata veda etti.

Oyuncu Şener Kökkaya hayatını kaybetti

Usta oyuncu Şener Kökkaya (82) hayatını kaybetti. Kökkaya'nın vefatını meslektaşı Zafer Algöz duyurdu.

Haberin Devamı

Zafer Algöz, "Sevgili oyuncu dostumuz Şener Kökkaya da veda etti. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Oyuncu Şener Kökkaya hayatını kaybetti
"DERİN ÜZÜNTÜ YAŞIYORUZ"

Eskişehir Şehir Tiyatroları sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise "Tiyatro ve sinemamızın değerli ustalarından, tiyatro yaşamına Eskişehir'de başlayan ve ilk kurulan Eskişehir Belediye Tiyatrosu oyuncularından, büyük sanatçı Şener Kökkaya'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Işıklar ve alkışlarla" denildi.

Oyuncu Şener Kökkaya hayatını kaybetti

ŞENER KÖKKAYA KİMDİR?

Oyunculuk kariyerine 1957 yılında Eskişehir'de amatör tiyatro ile başlayan Şener Kökkaya, Eskişehir Belediye Şehir Tiyatrosu’nda birçok oyunda rol aldı. 1966'da Pendik Tiyatrosu’nun kurucusu ve oyuncusu oldu. Bir yıl sonra girdiği Ankara Sanat Tiyatrosu'nda 1982'ye kadar oyunculuk ve sahne amirliği görevlerinde bulundu.

Oyuncu Şener Kökkaya hayatını kaybetti

Haberin Devamı

1986'da İzmir'e yerleşerek, İzmir Sanat Tiyatrosu'nu kurdu. Şiir ve oyun senaryoları da yazan sanatçı, sinema filmleri ve dizilerde de rol aldı. Denizli Belediyesi Konservatuvarı’nda iki yıl oyunculuk dersi veren Şener Kökkaya, Ankara Ekin Tiyatrosu'nun ardından Adana Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı.

Oyuncu Şener Kökkaya hayatını kaybetti